За нас правилото е, че винаги има надежда. Ситуацията в

...
За нас правилото е, че винаги има надежда. Ситуацията в
Коментари Харесай

Гл. комисар Николай Николов: Ситуацията в Турция е изключително тежка


За нас правилото е, че постоянно има вяра. Ситуацията в Турция е извънредно тежка, поради мащабите на това земетресение. Времето, в което е станало, сутринта всички спят в домовете си, в този момент и с този мраз, нещата стават доста комплицирани. Това сподели за bTV началникът на противопожарната работа основен комисар Николай Николов.

" Хиляди спасители работят на място. Има предписание до 24-ия час е най-добре да се намесим, само че чести са случаите, в които на седмия, осмия ден са излизали живи хора. Получават се естествени кухини при рухването на бетонни плочи и греди, и в случай че човек има шансът вътре да остане незасегнат, има късмет за неговия живот “, добави основен комисар Николай Николов.

По думите му опитът на нашите спасители е доста богат.

„ От 10 години непрестанно упражняват сходни обстановки, само че напълно друга е работата на място. Там би трябвало да има и инженер конструктор, който да каже, че в постройката може да се влезе. Представяте ли си каква е тежка обстановката, когато един избавител отива на място, околните споделят, че там е тяхното семейство - апелирам те извади го, а пък инженерът споделя – не, не, рисково е “, изясни гл. комисар Николов.

Той добави, че организацията е доста характерна.

„ Всеки трима души имат собствен началник, съгласуваност сред тях, доста деликатно се пипа и без никакво прибързване. Важи правилото: „ Запази личния си живот, с цел да спасиш другия “.

Главен комисар Николай Николов изясни, че естественото дежурство на спасителите е 24 часа.

„ Когато обаче отидат на терен, в случай че е лято, е едно. Сега е друго. Възможно е да работят по 30 минути, допустимо е до момента в който изпълнят тъкмо тази част от интервенцията, след което отиват да почиват. Тук е доста комплицирана координацията и с кучетата, те доста бързо се уморяват. Нашите кучетата, които са там, към този момент доближиха своя запас и не са толкоз потребни все още, би трябвало да ги възстановим малко “, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР