За нас от ГЕРБ-СДС е много важно ротацията да се

...
За нас от ГЕРБ-СДС е много важно ротацията да се
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Ако от ПП вземат и МВнР, ГЕРБ остава без министерство след ротацията

За нас от ГЕРБ-СДС е доста значимо ротацията да се случи по метод, по който сме се споразумели, а точно след първите девет месеца, в които министър-председател е учен Денков, по-късно Мария Габриел става министър-председател, Външно министерство остава в управлението на политическа партия ГЕРБ, а учен Денков поема поста на вицепремиер и министър на образованието. Нашата цел никога не е избори две в едно. Това сподели в ефира на БНР заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

Според Петкова, откакто Министерството на външните работи (МВнР) е за ГЕРБ, а и откакто за Николай Денков е контрактувано да поеме просветителното министерство, разумно е след ротацията Министерство на външните работи да остане за ГЕРБ.

Не виждам нищо по-ясно и по-естествено от това Външно министерство да остане за ГЕРБ, като това е единственото министерство, което ние имаме. Аз не мога да си обясня от кое място пристигна тази упоритост на нашите сътрудници от ПП-ДБ да вземат всички постове в държавното управление.

Относно аргумента, изказан от премиера Николай Денков, че Министерство на външните работи е належащо на " Продължаваме промяната ", с цел да се чува гласа им в чужбина, Петкова разяснява, че това е тревожно.

" Ако някой си мисли, че може да ръководи Министерство на външните работи, с цел да прави реклама на Политическа партия, то това съгласно мен е доста рисково. Външно министерство би трябвало да приказва с гласа на България, с гласа на българския народен интерес, по този начин, както е било постоянно до момента, и както Мария Габриел сподели на всички по какъв начин би трябвало да се ръководи Министерство на външните работи ", съобщи Петкова.  

Ако въпреки всичко се стигне до избори, българските жители би трябвало да знаят, че виновността няма да е в партия ГЕРБ, разяснява още Теменужка Петкова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР