За нас най-важна тема независимо от политическата ситуация е гарантиране

...
За нас най-важна тема независимо от политическата ситуация е гарантиране
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи бюджета на служебния кабинет

За нас най-важна тематика без значение от политическата обстановка е гарантиране на бюджет и успокоение на хората. Вчера се събра нашият финансов съвет, през днешния ден имахме ИБ и взехме решение, че няма да подкрепим оферти бюждет от служебния кабинет. Това съобщи на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
 
В него има голословни финансовите разноски - 10 млрд.лв единствено за половин година, няма никаква аргументация за какви планове са тези разноски, добави тя.
 
Намираме занижени доходи - да вземем за пример, с 1 милиарда по-малко доходи, заложили са 50 % събиране на дял от държавните сдружения вместо 100 %, акцентира Нинова. 
 
Тя добави, че в проектобюджета се залагат разходи по целия План за възобновяване и резистентност (ПВУ), без да са взети под внимание приходите в приходната част, което тя дефинира като " неуместно ".
 
За да вземем справедливи решения, ще настояваме служебният министър на финансите да направи доклад за осъществяването на бюджета до момента. Като за начало имаме няколко въпроси към финансовия министър. Първо, правилно ли е, че са изхарчени повече пари от това, което се планува по закон? Второ, правилно ли е, че средствата от първият транш по ПВУ не са употребявани по предопределение, а за други разноски? Ако се окаже истина, служебният кабинет желае да им узаконим беззаконието, което няма по какъв начин да стане, безапелационна бе Нинова.
 
Тя изиска служебното държавно управление да показа на депутатите и листата с финансови разноски в размер на 10 милиарда лв., с цел да се види какви планове ще бъдат финансирани с тези пари.
 
Тя зададе въпроси към служебния финансов министър:
- вярна ли е информацията,че са изхарчили до момента повече,отколкото е планувано по закон
- вярна ли е инфрмацията, че първият транш по ПВУ не е употребен по предопределение и в този момент тези пари би трябвало да ги възвръщаме.
 
" Това е неуместно ", посочи ръководителят на Българска социалистическа партия. И продължи: " Служебният кабинет желае да им узаконим беззаконията. Настояваме питането да се случи в Народно събрание и да се излъчва онлайн, с цел да знаем какво е настоящото положение на страната ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР