За нас Кирил Петков, Асен Василев и който и да

...
За нас Кирил Петков, Асен Василев и който и да
Коментари Харесай

ГЕРБ: Конституцията не казва, как да се действа, ако държавата се управлява от неадекватен човек

„ За нас Кирил Петков, Асен Василев и който и да е от някогашната четворна коалиция или от „ Продължаваме промяната ” са личност нон грата в границите на този парламент. Няма да водим никакви договаряния с който и да е за поддръжка на държавното управление с първия мандат. Считаме, че е редно да има предварителни парламентарни избори и да се съобразим с вота на българските жители ”, съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на брифинг в Народното събрание.

Тя акцентира, че Кирил Петков носи цялата отговорност за опцията Русия да закрие посолството си у нас.

„ Цялата отговорност за всичко, което се случи е на Кирил Петков и през днешния ден в обръщението си нашият водач съобщи, че  е имало доста други благоприятни условия, тъй че процедурата и законът да бъдат спазени.

Томислав Дончев бе безапелационен, че ролята на опозицията е да подлага на критика и  да формулира други възможности, а не да поддържа държавното управление.  

„ Няма никаква политическа логичност без значение кой  е министър-председател. С този режим на ротация можем да края на мандата да имаме осем разнообразни министър председатели и в случай че някои има сходни упоритости да стартира да прави списък- по шест месеца всеки. Това е несериозно. Това Народно заседание не е в положение да образува устойчиво и работещо държавно управление, даже и на база прехвърляния да се стигне до поддръжка. То ще е едва и ще е във щета на всички участващи ”, съобщи Дончев.

„ Конституцията не ни дава право отговор, какво да вършим, когато на най-високия пост в страната се окажат хора, които са функционално негодни да извършват всички отговорности, с които е обвързвана позицията и тук би трябвало да има сериозен политически спор ”, акцентира той.

Дончев акцентира, че страната към момента се ръководи от безусловно несъответстващ човек.

„ Петков с всяко свое деяние провокира все по-големи каши и произшествия. Кажете едно нещо, с което се е хванало сегашното държавно управление и не е провокирало злополука във вътрешната и интернационалната политика. Една от емблемите на това ръководство ще е цялостното неуважение на законите. Стигнахме до там Нинова да се оплаква в Народното събрание за въпроси, които не може да реши в Министерски съвет. Кирил Петков не може да ръководи личното си държавно управление, вицепремиер пристигна да се оплаче в Народното събрание от министър-председателя си, аз такова знамение не бях виждал ”, сподели още Дончев.

По думите му най-смущаващото в тази обстановка, че Кирил Петков си разрешава да показва условия.

„ ГЕРБ без Бойко Борисов, този без оня, това е неуместно ”, безапелационен бе той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР