За нас има четири важни и спешни въпроса за решаване.

...
За нас има четири важни и спешни въпроса за решаване.
Коментари Харесай

Нинова: Има 4 спешни въпроса

За нас има четири значими и незабавни въпроса за решение. Първият е битката с инфлацията, увеличение на приходите, битка с бедността и възходящите неравенства, намаляващите цени. Вторият значим въпрос е обвързван с ограниченията по ПВУ (Плана за възобновяване и устойчивост), третият – правосъдна промяна, четвъртият – приемането ни в Шенген. И четирите целта ще станат единствено посредством приемането на бюджет.

Това каза Корнелия Нинова при консултациите на президента Румен Радев с петата мощ н 49-ия парламент – Българска социалистическа партия за България.

Тя означи, че е било неточност, че служебното не внесло бюджет 2023 година през предходната година, „ тъй като в този момент щяхме да имаме успокоение “.

Според нея „ в този момент има две решения – образуване на трайно болшинство, постоянно държавно управление, което да образува бюджет, в случай че това не се случи, чакаме импортиран бюджет от служебния кабинет “.

Няма да подкрепим обаче предложение за нарастване на налози, заледяване на налози, лишаване на обществени придобивки и липса на подкрепяне на дребния и междинния бизнес. Не е допустим незабавен 3% недостиг за влизане в Еврозоната, акцентира тя.

Левицата няма да поддържа увеличение на налози и лишаване на обществени придобивки.

Вече сме внесли законодателни оферти, ще подкрепим част от законодателната стратегия на първата  и втората мощ, които образуваха болшинство. Но що се отнася до постоянен кабинети и трайно болшинство, към тях е вашето послание. Първата мощ, която е спечелила, да си поеме отговорността. Ако не се случи, то от втората да намерят излаз от обстановката. Ако имат потребност от поддръжка, ще ни предложат, ще беседваме, както постоянно си вземем партийното решение и ще дадем обществен отговор какво ще се случи. Разбира се, задачите, които би трябвало да си слагаме са дълго работещ парламент, постоянен кабинет, добър бюджет, сподели Нинова.

От думите на Румен Радев стана ясно, че през днешния ден или най-късно в понеделник Министерски съвет ще внесе Бюджета за тази година и ще разгласи какви са параметрите му.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР