За нас Хуан Гуайдо е временният президент на Венецуела. ЕП

...
За нас Хуан Гуайдо е временният президент на Венецуела. ЕП
Коментари Харесай

Дейвид Мак Алистър: Кризата във Венецуела трябва да се реши по мирен път

За нас Хуан Гуайдо е краткотрайният президент на Венецуела. Екологичен потенциал беше първата европейска институция, която още на 31 януари одобри резолюция, съгласно която Гуайдо е този, който приказва от името на венецуелския народ и е негово обвързване да провежда президентски избори допустимо най-скоро.

Това сподели ръководителят на Външната комисия на Екологичен потенциал Дейвид Мак Алистър в извънредно изявление на Милена Милотинова по телевизия Bulgaria ON AIR.

“Тази рецесия би трябвало да бъде решена по кротичък път. Военната мощ не е вид, би трябвало да намерим спокойно решение и венецуелската войска ще изиграе основна роля. В последна сметка, има десетки генерали, които поддържат Мадуро, само че елементарният боец страда също толкоз, колкото и останалите венецуелски жители от тази филантропична злополука. Призоваваме военните да не употребяват мощ против своите сънародници.

Хуманитарната рецесия във Венецуела е ужасна. И режимът на Мадуро сподели какво значи по този начин наречената концепция на демократичния социализъм през XXI век. 3 милиона напуснаха страната, има хиперинфлация, представители на опозицията и самостоятелни публицисти са в пандиза. Това е същинска покруса. И това, от което имаме потребност е интернационалната общественост да покаже взаимност с тези хора във Венецуела, които се борят за демокрацията, човешките права и свободата, “ сподели в Страсбург ръководителят на Комисията по външни връзки на Екологичен потенциал.

„ Ето за какво считам, че всички членки на Европейски Съюз би трябвало ясно да заявят своята позиция. Жалко е, че Италия не споделя позицията ни, само че това още един път демонстрира, че в италианското държавно управление има освен десни, само че очевидно и леви популисти, които към момента симпатизират и поддържат връзки с режима в Каракас. Италия е измежду създателите на Европейски Съюз и европейските общности, една мощна и горда народна власт. Не разбирам за какво италианското държавно управление не поддържа останалите страни, в това число своите близки съдружници Германия, Франция и Обединеното кралство. Това за следващ път демонстрира, че една страна може да блокира единна позиция по извънредно значим интернационален въпрос. Ето за какво, персонално аз поддържам гласоподаване с квалифицирано болшинство в Съвета, ” съобщи Мак Алистър във връзка блокирането от страна на Италия общата европейска позиция по въпроса за Венецуела.

„ Интересно е кои страни поддържат режима на Мадуро – Русия, Китай, Иран. Това са автократични страни. Докато страните от свободния и либерален западен свят би трябвало да поддържат хората и Гуайдо, които се борят за независимост и народна власт във Венецуела, “ съобщи Мак Алистър.

Делегация на високо ниво от ЕНП възнамерява да отиде във Венецуела. “Остава да забележим ще съумеят ли да пътуват до Каракас и дали ще бъдат позволени в страната. Надявам се да бъде по този начин, ” сподели Дейвид Мак Алистър, който е народен представител от групата на ЕНП в Екологичен потенциал. Той е и докладчик на Екологичен потенциал за Сърбия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР