За нас е ясно, че третият мандат трябва да е

...
За нас е ясно, че третият мандат трябва да е
Коментари Харесай

Христо Иванов: Който вземе третия мандат трябва да работи с всички и да е ясно, че ПП ще има водеща роля

За нас е ясно, че третият мандат би трябвало да е нещо като още един опит за осъществяване на първия мандат. Който и да го вземе, би трябвало да работи с всички и да е ясно, че " Продължаваме промяната " ще има водеща роля, тъй като обезпечават най-вече от гласовете.
Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред публицисти във връзка третия мандат, който би трябвало да бъде връчен от президента Румен Радев след упования отвод на ГЕРБ да осъществят втория.
Според него Политическа партия би трябвало да има водеща роля при договарянето на премиерска фигура и състав на Министерския съвет. “Те завоюваха изборите и считаме, че моралното право да лидират процеса на промени в България беше даден от гласоподавателите на тях”, сподели още той.
Христо Иванов счита, че би трябвало да се търси реорганизация на досегашното ръководещо болшинство. “Демократична България” ще предложи платформа, утвърдена от досегашните им съдружни сътрудници.
" Това може да е посредством смяна на формулата на мандат, посредством смяна на връзката за взимане на решенията. Нужно е леко отдръпване на лидерските политически фигури в този евентуален кабинет. Една от характерностите на досегашното ръководство беше това парцелиране - това би трябвало да се промени ", сподели водачът на парламентарната група на " Демократична България ".
Той е на мнение, че би трябвало да се стъпи върху основата, направена през първи мандат като стратегия, и може би да се изготви декларация на Народното събрание, с цел да се види има ли въобще болшинства за груповото осъществяване на огромните национални цели за последващи месеци.
Христо Иванов сподели, че “Демократична България” прави оценка позитивно желанието на Радев да организира съвещания сред политическите сили преди да връчи третия мандат, какъвто апел имаше от водачите на обединяването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР