За нас е важно да продължаваме да формулираме българската политика

...
За нас е важно да продължаваме да формулираме българската политика
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: За България няма по-ценно от това Македония да бъде част от ЕС


За нас е значимо да продължаваме да формулираме българската политика във връзка с Македония, да речем, тъй като в последната година всевъзможни фактори се пробват да въздействат на Македония и нейното геополитичеко насочване. Ние имаме своя народен интерес, имаме огромна българска общественост там и би трябвало да я пазиме. Това съобщи в "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

Днес следва огромна конференция в София за Западните Балкани.

Евродепутатът сподели, че е хубаво, че за пръв път от години насам се връща републиканският институт на Щатите, който е съорганизатор на събитието.

"За България няма нищо по-ценно от това Македония да бъде част от Европейски Съюз, тъй като няма да има граница сред Охрид и Черно море. Ще приключим националното си обединяване. Това е задача, която стои незавършена пред нас от 44-45 година ", сподели още Джамбазки.

Според него Макрон се пробва да влезе в политическия растеж на един отдалечен собствен предходник - Наполеон.

„ Според френската теория тази част от Европа свършва на Виена, на Дунава. За тях Балканите и тази част на Европа са територия, която могат да договарят, да търгуват с Русия, с Турция. По смисъла на тяхната геополитическа теория, Европа е и Северна Африка. Затова Макрон приказва за това, че пред българите и украинците избира северноафриканци. Само че е пропуснал, че България е част от Европейски Съюз и се движи свободно. Френската теория е антибългарска, тя постоянно е била такава. Съюзник на Франция на Балканите постоянно е била Сърбия. Неслучайно Макрон предизвиква президента Вучич да прави някакво балканско обединяване, това обаче не е част от българския интерес и това ще бъде част от тематиките през днешния ден. “, съобщи Ангел Джамбазки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР