За нас е важно да имаме надеждни доставки, защото без

...
За нас е важно да имаме надеждни доставки, защото без
Коментари Харесай

Росен Христов: Важно е да имаме надеждни доставки

За нас е значимо да имаме надеждни доставки, тъй като без атомната електроцентрала българската енергетика няма да може да задоволява вътрешните потребности, да не приказваме за износа, който обезпечава огромна част от Брутният вътрешен продукт. Това показа пред публицисти служебният министър на енергетиката след подписването на контракта сред българската страна и френската компания " Фраматом " за доставка на свежо нуклеарно гориво за АЕЦ " Козлодуй ".

По отношение на газа енергийният министър уточни, че не е ненадейно да има по-високи цени на доставките поради зимния интервал и огромното търсене.

,,Това, което в допълнение оскъпява, е скъпият газ, който беше нагнетен в Чирен и който ние използваме през зимни интервали и влиза в микса'', означи министър Христов.

Опитваме се да договорим оптимално положителни цени за газовите доставки, както и да изпозваме повече газ и по-малко ресурси от Чирен. От октомври месец насам имаме постоянни доставки, нямаме рецесия с количествата и цената ни е извънредно конкурентна, може би една от най-ниските в Европа. Много старания бяха положени и в стартирането на интерконектора сред България и Гърция, който пък ни дава опция да внасяме азерски газ при конкурентни условия, добави още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР