За нас е немислимо в момента да разширим Шенген, но

...
За нас е немислимо в момента да разширим Шенген, но
Коментари Харесай

Както Клуб Z прогнозира: Денков получи студен австрийски душ за Шенген

За нас е немислимо сега да разтеглим Шенген, само че това няма нищо общо с България и Румъния, а е въпрос на сигурност. Това съобщи австрийският канцлер Карл Нехамер след срещата си с българския министър председател Николай Денков, който е на еднодневно посещаване във Виена, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Двамата имаха среща на четири очи, последвана от двустранни диалози с присъединяване на българската делегация, в която са включени министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и заместник-министърат на външните работи Елена Шекерлетова.

Шенген би трябвало да бъде поправен. Докато не е поправен, не можем да разтеглим това пространство, сподели Нехамер. 

Много сме признателни на България за всички старания и жертви, които поставя, с цел да резервира външните граници на Европейски Съюз, а по този метод и на Австрия, означи още австрийският канцлер. 

Ако България и Румъния са вътре в Шенген, ще може по-ефективно да подпомогнем процесите, които желаеме да се случат в Европа, тъй като ще можем да освободим човешки и материални запаси, с цел да пазим по-добре външните граници и да се фокусираме върху тях. Това сподели министър председателят Николай Денков, представен от Българска телеграфна агенция, след срещата си с австрийския канцлер Карл Нехамер във Виена, където е на еднодневно посещаване. 

Ще можем да понижим цената на транспорта на храни и други артикули от Турция, България и Румъния към Централна и Източна Европа. Това значи по-ниски цени на храните, по-ниска инфлация и повече политическа непоклатимост, съобщи министър председателят. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР