За нас е много важно партньорството с големите туроператори като

...
За нас е много важно партньорството с големите туроператори като
Коментари Харесай

Министър Ангелкова се срещна в Аржентина с Петер Фанкхаузер главен изпълнителен директор на Томас Кук Груп

„ За нас е доста значимо партньорството с огромните туроператори като Томас Кук и се веселя, че то дава толкоз положителни резултати в къси периоди “.

Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с Петер Фанкхаузер, основен изпълнителен шеф на Томас Кук груп. Двамата разговаряха в Буенос Айрес в границите на форума на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм.

Министърът акцентира, че през този сезон България се утвърждава като една от най-предпочитаните дестинации в района и се означават съществени нараствания от редица пазари. Сред най-значимите от тях е Германия.

По време на срещата стана ясно, че има нарастване от 10% на туристите, пристигнали на отмора в страната ни посредством Томас Кук.

Петер Фанкхаузер акцентира, че е доста значимо да се продължи работата в България, с която се подсигурява качеството на туристическия артикул. Двамата разискаха опциите за вложения на българското Черноморие, както и развиването на комбинираните типове туризъм - балнео с летен туризъм или морски с културно- исторически туризъм, което ще усили продължителността на летния сезон.

Българският министър подчертава, че 2017 година е била рекордна за бранша у нас в цялата му история и че се надява растежът на туристите и приходите да бъде надскочен и през актуалната година.

Министър Ангелкова акцентира, че меркетинговите интензивности на ведомството дават все по-високи резултати. За предходната година приходите от интернационален туризъм в България са близо 6,9 милиарда лева, което е 9,3% растеж по отношение на рекордната до тогава 2016 г
Руският пазар е извънредно значим за входящия туризъм на България, уточни Ангелкова. Тя заяви, че през 2017 година Русия заема пето място в националната ранглиста за брой туристически визити в нашата страна с към 558 хиляди визити.

За нас са значими също далечните и новите пазари, тъй като България към момента не е по този начин известна там като маршрут за четири сезона, сподели министър Ангелкова.

Тя даде образец с Китай, който осъществя в България над 26 хиляди туристически пътувания през 2017 година, което е над 41 % нарастване по отношение на 2016 година Потенциалът обаче е доста по-голям и по тази причина взаимно с други страни от района сме подготвени да предлагаме общи туристически направления.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР