За нас е много важно да има закон срещу корупцията.

...
За нас е много важно да има закон срещу корупцията.
Коментари Харесай

Меглена Кунева: Неподписаните сигнали са най-важният елемент от закона срещу корупцията



За нас е доста значимо да има закон против корупцията. Аз си отдъхнах с облекчение, че към този момент го има. Това сподели някогашният вицепремиер и първи вносител на проектозакони за битка с корупцията по високите етажи на властта Меглена Кунева в ефира на БТВ.

Според нея неподписаните сигнали са най-важният детайл от закона. „ Почти във всяка страна в Европа имаш правото да подадеш сигнал, а въпреки това да не се подпишеш. Такива сигнали има даже в ОЛАФ. Колко хора биха рискували да сложат имената си и да рискуват положителното си име. Сигнал, който е правилен и не е подписан да се хвърля в кошчето, ще докара до нови кавги. Целта на този закон е да се спре по-голямата корупция “, акцентира тя.

„ Винаги този закон идва най-после преди ваканцията. Той ревизира за спор на ползи и имущество. Той не проверява закононарушения “, акцентира Кунева. „ Той трябваше да бъде признат преди две години, когато имаше тактика “, означи тя и добави, че не е имало политическа воля за това.

По отношение на изборът на ръководител на този орган, Кунева сподели, че в първият вид на закона се носеше отговорност и нямаше мърдане. По отношение на въопроса дали да бъде групов орган, Кунева сподели, че ние нямаме единствено положителен опит от него, тъй като се размива отговорността. По думите й е най-добре да има външен надзор върху този орган против корупцията. Добре е да има и противоположна доказателствена тежест, сподели тя и добави, че разследваните ще показват доказателства, че парите им са легални.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР