За нас е изключително важно в резултат на консултациите да

...
За нас е изключително важно в резултат на консултациите да
Коментари Харесай

Радев продължава с консултациите: Следващия парламент ще е легитимен, ако има безопасни избори с висока активност

„ За нас е извънредно значимо вследствие на консултациите да има ограничения, които да подсигуряват високо доверие в изборния развой и в здравните ограничения, така че да имаме естествена изборна интензивност и да бъде определен законен парламент. Само той може да излъчи устойчиво и добре работещо държавно управление и да се стартира демонтажът на порочния управнически модел ”. Това съобщи президентът Румен Радев по време на консултациите за  избори те, които организира.

Според Радев е значимо да се построи доверие към машинното гласоподаване. „ Важно е да имаме бистрота, надеждност и високо доверие в процеса на одит и узаконяване на машините ”, съобщи президентът.
Пред президента ръководителят на Обществения съвет към ЦИК Росица Матева разгласи, че е допустимо провеждането на избори те по време на пандемията от ковид. Според Съвета подготовката би трябвало да стартира. Препоръката е да се прегледат всички вероятни дейности относно регистрацията на партии, обединения и наблюдаващи онлайн.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР