За нас е изключително важно да опазваме както границите на

...
За нас е изключително важно да опазваме както границите на
Коментари Харесай

Гл. комисар Живко Коцев: Въпреки безпрецедентния натиск, страната ни се справя изключително успешно с противодействието на нелегалната миграция

" За нас е извънредно значимо да опазваме както границите на България, по този начин и външните граници на Европейски Съюз ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи по време на визитата на председателя  на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево. Гостът, дружно с ръководителя на Народното събрание на Република България се срещнаха на място  с активността на „ Гранична полиция “, както и с контрола и ограниченията за попречване на опитите за нелегално влизане в България, според условията и стандартите, прилагани в страните от Шенгенското пространство, и разгледаха инженерното възпрепятстващо оборудване и системите за наблюдаване.

Главен комисар Коцев уточни, че макар невиждания миграционен напън българската страна се оправя извънредно сполучливо с противодействието  на незаконната миграция.

Отчитаме завишение на наказателните производства с  над 75 % и над  30% нарастване на неоправдателните присъди. Това е ясно доказателство, че имаме воля  и се оправяме сполучливо с незаконната миграция, както с наш  запас, по този начин и с помощта на положителното взаимоотношение на партньорските служби  и най-много на турската страна. През последните седмици турските сътрудници започнаха широкомащабна  интервенция навътре в страната, реципрочни на ограниченията, подхванати от нас. В резултат  на това  през  последните седмици засичаме спад на миграционния напън и извънредно понижен брой  на незаконно прекосяване през границата. Това се дължи на денонощния обмен  на информация, който се реализира в  режим  24/7. Всеки един опит  - било засечен  от нас,  или от турската страна, се обменя в действително време и се реагира, разяснява основен комисар Коцев. Той оцени високо всекидневния труд на граничните служители на реда, които постоянно и без значение от изискванията пазят границите.

България е извънредно значим сътрудник за нас, акцентира ръководителят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка. Трябва да се оценят напъните, които се поставят от българска страна, с цел да се подсигури и опази границата, означи Волфганг Соботка. 

Много е значимо, че дойдохме на място, с цел да забележим не просто следващото инженерно оборудване и технологиите в деяние, а по какъв начин работят хората и цялата система, акцентира ръководителят на Народното събрание. Той изрази признателност за ежедневните старания, които поставят чиновниците и означи, че предизвикването е голямо и е общоевропейски ангажимент да се охраняват границите на Европейски Съюз. Вярвам, че ще бъде оценено, че България се оправя по най-хубавия вероятен метод благодарение на нашите сътрудници от Съюза, добави.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ - най-големият сухопътен пункт в Европа, ръководителите на законодателните институции на България и Австрия следиха в действително време обработката на тежкотоварните коли. В наличието на заместител министъра на вътрешните работи Ивелина Дундакова старши комисар Радослав Кулеков, зам-директор на ГДГП, показа активността на граничния пункт и срещна гостите с работата на взаимния контактен център за полицейско и митническо съдействие сред България, Гърция и Турция. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР