За нас е голяма чест с нас да е патриархът,

...
За нас е голяма чест с нас да е патриархът,
Коментари Харесай

Борисов: Европредседателството е за 6 месеца, а с Турция сме съседи от векове

За нас е огромна чест с нас да е патриархът, мюфтията, и всички парламентарни групи. Тази черква преди 7 години щеше да падне, несъмнено сте я виждали. Това сподели министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Турция.

" Турция са ни съседи, а това че на " Златния рог " има възобновен български грам е едно прелестно доказателство за добросъседство и за мир. Много е мъчно да се гради мир. Европредседателството е за 6 месеца, а с Турция сме съседи от епохи ", добави той.

" България е значима страна, велика страна, само че не трябва да й се разпореждат големи отговорности. Можем да посредничим, можем да настояваме, тъй като единствено мирът, подобряването на връзките с Турция и Европа дава решения на доста въпроси ", сподели още Борисов и напомни за протестите на бежанците в лагера в Харманли. Той означи, че в този момент има нулев напън на бежанци към страната ни. „ Аз съм приключил моята работа “, добави той.

Борисов особено благодари на реставраторката на храма Фикрие Булунмаз, която по думите му е направила всеки подробност с душа. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР