За нас две са основните неща, които трябва да постигнат

...
За нас две са основните неща, които трябва да постигнат
Коментари Харесай

Христо Проданов за промените в Изборния кодекс: Целим висока избирателна активност и честни избори

" За нас две са главните неща, които би трябвало да реализират измененията в Изборния кодекс - да има висока изборна интензивност и честността на изборите. " Това съобщи заместител ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Христо Проданов в предаването " Здравей, България " на Нова телевизия.

" След като сте дали своят вот с машина и сте видяли, че това, което сте поискали като собствен избор е разпечатано от машината е пуснато в кутията, даже да е драскано по тази бюлетина, тя не може да бъде невалидна. Това е едно нещо в посока сигурност на вота ", изясни той за измененията в Изборния кодекс, които са признати от правна комисия.

" Нашата концепция е колкото се може повече хора да гласоподават. Тоест всички, които на предишните избори са дали своят вот с машини, да го създадат още веднъж. А тези, които не могат да превъзмогнат страха си от машините, да могат да гласоподават с хартия ", уточни Проданов.

Социалистът показа, че се върви и към улеснение на протоколите, тъй като, по неговите думи, сега те са комплицирани и затрудняват членовете на СИК.

" Изборният кодекс не е политика. Политика е решението да дадеш оръжие на Украйна. Политическо решение е да купиш нови самолети. Не може да се потегля на договаряния с ултиматуми и извиване на ръце. Нашата позиция остава непроменена ", разяснява Христо Проданов изискването на " Продължаваме промяната " към Българска социалистическа партия по отношение на хартиените бюлетини.

" Първият мандат на ГЕРБ не поддържаме. Ще беседваме с Политическа партия в границите на втория, в случай че бъдем поканени. За третия мандат, когато и в случай че се стигне до него, ще се съберем Националният съвет на партията и ще решим ", сподели още той по тематиката за договарянията за постоянен кабинет.

" В момента има пъклен спекулации с цената на дървата. Държавата би трябвало да вкара таван и правила, тъй че да не се злоупотребява. Това е нашата концепция - стоките от първа нужда да бъдат урегулиране, с цел да не се спекулира с техните цени ", изясни депутатът за законодателните промени за спекулата, които левицата приготвя.

" Конгрес ще имаме на 11-12 февруари. На него ще се одобри нова стратегия и Устав на Българска социалистическа партия. Да, има няколко заявления за по-ранен Конгрес, само че това е неизпълнимо и несериозно. Ние сме дали обикновено време, в което да се приготвят съществени политически документи и да има време за организация. Смяната на ръководителя на партията не е на дневен ред ", разяснява Христо Проданов за идния Конгрес на социалистите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР