За нас беше предизвикателство да стартираме дистанционното обучение, както и

...
За нас беше предизвикателство да стартираме дистанционното обучение, както и
Коментари Харесай

Вълчев: Няма да имаме нулева година, дистанционното обучение продължава до 12 април

За нас беше предизвикателство да стартираме отдалеченото образование, както и да се компенсира изоставането заради грипните ваканции. Това, което се случи, ни изненада прелестно. За доста голама часто от учениците в страната цифровото образование започва дейно. Разбира се има благоприятни условия за възстановяване ". Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев в студиото на „ Здравей, България ".

„ 90% от децата употребяват цифровото образование. Малка част са тези, които нямат достъп до интернет или компютри. Някои от тях пък имат телефони, само че нямат компютри ", сподели още той.

„ Няма да има нулева година ", безапелационен бе министърът на образованието.

Запитан дали има опция за анулация на матурите, той отговори: „ Силно съм окуражен, че системата за толкоз малко време съумя да се активизира. Имаме 2-3 месеца до изпитите. За 3 дни успяхме да минем на отдалечено образование. Предполагам, че бързо ще се приспособяваме и към изменени дати, в случай че се постанова. Ако цифровото образование е до 13-ти или 20-ти април, може и да не се наложи смяна на изпитите. Ако продължи и по-късно, не е невероятно отсрочване ". И добави: „ Най-трудно е с учениците в 12-ти клас. В момента обменяме информация с министрите на оразованието на другите страни. Всички са внимателни да вземат такова решение, защото това изисква и координиране с висшите учебни заведения. Убеден съм, че те също ще отсрочат приема ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР