За надеждите на Запада да си присвои цялото постсъветско пространствоГенералният

...
За надеждите на Запада да си присвои цялото постсъветско пространствоГенералният
Коментари Харесай

Законът на обърнатата пирамида или Васалната съдба на Европа

За очакванията на Запада да си присвои цялото постсъветско пространство

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в никакъв случай не си е разрешавал да приказва обществено от позиции, които се разграничават, даже минимално по някакъв метод, от тези на Вашингтон и Лондон. Всичко, което споделя и прави, може да се преглежда като осъществяване на директивите на англосаксонския център. За това даже желаят да го насърчат с Нобелова премия за мир.

По случай Новата година този без пет минути нобелов лауреат, прочут с разказа си „ мирът е война “, разгласи съответните тези, които не оставят подозрение за целите на стратегическия курс на Запада. И тези цели не вещаят нищо положително за европейските сътрудници на англосаксонците.

По създание става дума за продължение на предходната антиевропейска политика, ориентирана към консолидиране на разделянето на Европа по линията на настъплението на НАТО на Изток с вероятността за заграбване на цялото постсъветско пространство от Запада.

В същото време въпросите за икономическата полза на самите европейски страни-членки на НАТО остават на назад във времето. Всъщност политическата надстройка се трансформира в основата на една такава обърната пирамида, а икономическата база се употребява като нейна рахитична надстройка.

В природата сходна структура по принцип е неустойчива и не се отличава с жизненост, само че в изискванията на угнетяване на националния суверенитет на множеството васални страни на Съединени американски щати, това може да работи известно време.

Столтенберг дава да се разбере, че оттук насетне нито НАТО, нито неговите господари от Вашингтон по принцип не се интересуват от европейската стопанска система:

„ Опасно е да зависиш от властнически режими. Не доста от дълго време мнозина смятаха, че закупуването на газ от Русия е чисто търговски въпрос. Реалността е, че това е политически въпрос. Става дума за нашата сигурност. Бизнесът също е политика. Не би трябвало да повтаряме тази неточност с други властнически режими. Не на последно място Китай.

Не би трябвало да се вършим уязвими, като станем прекомерно подвластни от сериозни първични материали и артикули. Не би трябвало да изнасяме технологии, които на собствен ред могат да бъдат употребявани, с цел да ни заплашват. Не би трябвало да губим надзор върху сериозната инфраструктура, нужна както за гражданското общество, по този начин и за военните действия. Като пристанища, железопътни линии, телекомуникации, 5G мрежи.

Ще продължим да търгуваме с Китай. Но би трябвало да се направи по подобен метод с цел да не подкопаете нашата сигурност. Това е споделена отговорност... Често се споделя, че войната е прекомерно сериозна, с цел да бъде оставена на преценката на генералите. По същия метод можем да кажем, че бизнес активността е прекомерно сериозна, с цел да бъде поверена единствено на бизнес водачите. “

Оправданието за съществуването на тази обърната пирамида е възходящата опасност за „ западните полезности “ от „ съюза на властническите режими “:„ Авторитарните режими разшириха съдействието си. Няколко седмици преди съветската инвазия в Украйна президентът Путин и президентът Си се срещнаха в Пекин. Те оповестиха стратегическо партньорство без ограничавания.

Русия и Китай се образоват повече и работят дружно във военно отношение. Икономическото им съдействие се уголемява. И Китай не осъди нахлуването на Русия в Украйна. Напротив, те предизвикват съветския разказ, като упрекват НАТО. А Китай за първи път поддържа настояването на Русия НАТО да затвори вратите си за нови страни-членки.

Не единствено съдействието сред Русия и Китай се ускорява, само че Русия построява по-тесни връзки с други властнически режими като Иран и Северна Корея. Това са разнообразни режими, само че ги сплотява фактът, че предизвикват различен международен ред. Те поддържат полезности които нарушават вярата ни в свободата и демокрацията.

В един по-опасен свят е още по-важно ние, които имаме вяра в свободата и демокрацията, да останем заедно… Защото споделяме едни и същи полезности и дружно сме доста по-силни, в сравнение с сами. НАТО съставлява 50 % от международната икономическа мощ и 50 % от международната военна мощност. В прочут смисъл това е половината свят… и до момента в който ние се грижим за НАТО, НАТО ще се грижи за всички нас. “.

За да опростя допустимо най-вече казаното от Столтенберг, Европа е поканена да пожертва всичко, което има, с цел да се приготви за нова огромна война. В който самата Европа, която географски е в челните редици на борбата с „ нападателния Изток “, има нежеланата, само че най-малко позната роля на вадещия кестените от огъня в интерес на задграничните босове.

Фундаментално е, че Европа познава сходна роля, сполучливо тествана от англосаксонците, когато и в двете международни войни европейците дадоха най-големите жертви в западния свят. А оттатък океана ще създадат всичко допустимо, даже и невероятно, с цел да изключат всевъзможни други разновидности за Европа.

Ето за какво бяха взривени газопроводите от системата „ Северен поток “, с цел да няма даже и призрачна вяра у европейските васали за опцията да се върнат към комфортния за тях международен ред. Алексей Пушков, член на Съвета на федерацията на Руската федерация, разказа това многодобре: „ Имаше това, което назовавам „ огромна бездна “ сред Европа и Русия. Германия счупи гръбнака на старите връзки, като отхвърли съветски газ, доставен за нея през Северен поток. А подкопаването на Северен поток и Северен поток-2 постави край даже на теоретичната опция за обновяване на газовия поток към Германия.

Прекратяването на доставките на съветски газ, което послужи като основа за „ специфичните връзки “ сред Москва и Берлин даже по време на Студената война, връща обстановката обратно към интервала преди прословутото „ газопроводно “ съглашение, подписано сред Съюз на съветските социалистически републики и Федерална Република Германия при Брежнев и Бранд преди повече от 50 години ".

Днес, от една страна, се ускорява контролът върху европейската част на Северноатлантическия алианс от неговите англосаксонски детайли. От друга страна, европейският васалитет съществува като обърната пирамида – т.е., опашката към този момент върти кучето, в смисъл, че отвъдморската политика се пробва да управлява трайно европейската стопанска система.

Възниква обективно несъгласие сред икономическата база и политическата надстройка, когато „ едните не желаят, а другите не могат “ да съществуват в преобърнатия свят. И това несъгласие ще се задълбочава, до момента в който международната система не доближи сериозно, избухливо положение. И въпреки всичко зад европейската стопанска система, като съществена жертва, стоят стотици милиони консуматори, които се усещат все по-измамени.

Домакините на играта обаче чакат, че този път ще съумеят да насочат разрушителната сила на европейския безпорядък в мечтаната им посока – на Изток, елиминирайки Русия като главната спънка пред безразделното им международно владичество. За да създадат това, те са подготвени да пропилеят освен „ някаква си Украйна “, само че и цяла Европа.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР