За над 6.2 млн. лв. са щетите в община Тетевен

...
За над 6.2 млн. лв. са щетите в община Тетевен
Коментари Харесай

На 6,2 млн. лв. се оценяват щетите от наводненията в Тетевенско

За над 6.2 млн. лева са вредите в община Тетевен след дъждовете през последните дни, уточни кметът Мадлена Бояджиева, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите й ситуацията се възстановява, само че към момента бедственото състояние няма да бъде анулирано поради неприятната прогноза за времето.

Военнослужещи към този момент са почнали слагането на краткотраен понтонен мост в с. Глогово, който да обезпечи пешеходен и авто достъп до трите махали, които бяха откъснати поради разрушено от поройните дъждове мостово оборудване. Понтонният мост е обезпечен от Министерството на защитата, след посещаване на министър Николай Нанков в потърпевшия район.

Бояджиева уточни още, че доста частни компании са помагали с техника за справяне с бедствената обстановка. Вероятно ще бъде открита и дарителска сметка.

По отношение на ситуацията сега тя споделя, че има две нови свлачища в село Голям извор. Няколко къщи в тетевенския кв. " Полатен " са без вода. Всички останали обитаеми места са с положително водоснабдяване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР