За над 200 хил. мъртви животни са съобщили стопани в

...
За над 200 хил. мъртви животни са съобщили стопани в
Коментари Харесай

Над 200 хиляди мъртви животни в Гърция

За над 200 хиляди мъртви животни са съобщили стопани в гръцката Агенция за аграрни застраховки след наводненията в региона на Тесалия. Това заяви министърът на аграрното развиване и храните Лефтерис Авгенакис. По думите му досега е обявено за 61 786 мъртви овце и кози, 19 355 прасета, 5306 говеда и 123 810 птици

„ Трудно да се стигне до животновъдните обекти заради към момента високите равнища на вода на избрани места, което води до проблеми при събирането на мъртвите животни “, сподели министърът

Гръцкият министър уточни, че оправянето с въпроси, които са свързани с публичното здраве, е отговорност на всички нас. Той насърчи хората да подхващат ограничения, с които да се опитат да избегнат заплахите от заразни заболявания.

Броят на починалите вследствие на наводненията в Централна Гърция доближава 20 души

Водолази от гръцката брегова защита са откриха през вчерашния ден тялото на неидентифициран мъж в морето край град Волос. Те са издирвали изчезнала австрийска двойка след мощната стихия. Тялото е извадено и отнесено в морга за идентификация.

Изчезналата австрийска двойка е наела ваканционен дом в гористия регион, който е бил опустошен при мощния проливен дъжд.

Обширните наводнения в централните елементи на страната предизвикаха огромни вреди по домовете, стопанствата и инфраструктурата.

Понастоящем общините бързат да съберат десетките хиляди мъртви животни, с цел да предотвратят разпространяването на болести. В потърпевшите региони се доставят артикули и материали от незабавна нужда благодарение на хеликоптер.

Възрастни поданици, които се нуждаят от здравна помощ, се придвижват до околните градове благодарение на лодки или земекопни машини

Прокурор от Върховния съд разпореди следствие на изказванията, че длъжностни лица не са приключили в точния момент финансирани планове за попречване на наводнения. Прокурорът означи, че евентуалните закононарушения включват несъблюдение на служебните отговорности. Това е довело до непредумишлено ликвидиране.

Този вторник Европейският съюз даде обещание на Гърция незабавна помощ на стойност 2,25 милиарда евро

Турция също предложи помощ на държавното управление за справяне с последствията от наводненията и пожарите. Президентът Реджеп Тайип Ердоган изпрати писмо до гръцкия си сътрудник Катерина Сакеларопулу. Той предложи помощ в „ духа на съседската взаимност в тези сложни времена “.

Анализ на SafeNews за наводненията в Гърция от проф. Йоаким Каламарис може да четете ТУК.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР