За над 150 жертви се съобщава вече на завършило трагично

...
За над 150 жертви се съобщава вече на завършило трагично
Коментари Харесай

КЪРВАВ ХЕЛОУИН В СЕУЛ! Над 150 са жертвите, премазани от тълпата

За над 150 жертви се оповестява към този момент на приключило трагично градско тържество за Хелоуин в Сеул, оповестява южнокорейската осведомителна организация Йонхап. Близо 200 са ранените, като 19 от тях са в сериозно положение. Предпоследното известие беше за 120 починали.



Десетки бяха премазани от тълпата при голямо шествие в южнокорейската столица, което се разви по ненадейно заплашителен метод. Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол разгласи народен печал в неделя, който ще продължи до 5 ноември. Кметът на града прекъсна европейската си аудиенция и незабавно се върна в родината си. 



Инцидентът се е случил в тясна улица на комерсиалния квартал Итеуон, където са се струпали над 100 000 души, празнуващи първия Хелоуин без маски и ограничения от началото на пандемията. Си Ен Ен заяви, че събитието е известно в цяла Азия и в Сеул са пристигнали много хора отвред - хотелите са били претъпкани с посетители точно за този ваучър. Кварталът е цялостен с питейни заведения и заведения за хранене и изключително известен измежду младите.



Сред жертвите има 19 непознати жители, в това число хора от Китай, Иран, Норвегия и Узбекистан. Властите са получили 3580 сигнала за изчезнали близки до през днешния ден по обед локално време, заяви Си Ен Ен.



Първите сигнали за проблеми идват малко преди 22:24 ч. локално време - за хора, " заровени " от тълпата, заяви Си Ен Ен. Очевидци настояват, че още към 19:00 ч. локално време улиците в квартала са били препълнени, а към 22:00 ч. към този момент е било невероятно човек да мърда. " Хората не можеха да дишат ", описват участвали. Би Би Си заяви, че още преди първите сигнали до полицията в обществените мрежи е имало мнения, че в Итеуон има рисково доста хора, както и апели регионът да се заобикаля. " Страшно е рисково в Итеуон сега ", гласи един туит. " Най-добре се приберете, преди да е станало рисково и в други региони ", гласи различен пост. Дори след идването на първите коли за спешна помощ и пожарни обаче, доста празнуващи не са разбрали какво се случва. Впоследствие до всеки мобилен телефон в региона на стълпотворението е изпратен есемес с апел за овакантяване на мястото, заяви локален публицист пред Би Би Си.



Репортажите предадоха покъртителни картини от мястото на нещастието - десетки тела на улицата, потоци от плачещи хора, към момента в празничните си костюми, върволяк от носилки, чакащи да изнасят телата на починалите. Спешни екипи и елементарни жители прилагаха сърдечен масаж напряко на тротоара. Целият разполагаем състав в Сеул на Спешна помощ, пожарната и полицията е на мястото на нещастието, към нея са пренасочени и екипи от цялата страна - за часове спасителите се усилиха от 400 до над 1700 души, измежду тях 1100 служители на реда и 517 пожарникари са в региона.



Властите изключиха още нощес в региона да е имало приключване на газ или пожар. Според една от версиите, измежду хората плъзнал слух, че в непосредствен клуб се е появила неназована до този миг звезда, и това тласнало тълпата неудържимо напред, премазвайки хората по наклонените, тесни улици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР