6 причини, поради които начинаещите инвеститори трябва да добавят злато към своите портфейли

...
За начинаещите може да е трудно да се ориентират в
Коментари Харесай

За начинаещите може да е трудно да се ориентират в огромната инвестиционна среда. Има произволен брой традиционни инвестиционни опции, от които да избирате – и всяка от тях предлага свои собствени потенциални ползи и недостатъци, които да имате предвид.

Освен това има други видове инвестиции, които си струва да се проучат, което може допълнително да усложни нещата. Една от тези опции е инвестирането в злато, което може да се предлага в различни форми, включително златни кюлчета и монети, акции, свързани със злато, златни IRAs или дори борсово търгувани фондове (ETF).

Много опитни инвеститори добавят злато към своите портфейли, за да гарантират, че имат добре закръглена и диверсифицирана инвестиционна стратегия. И златото може да предложи също толкова уникални предимства на начинаещите инвеститори.

Разгледайте ползите от инвестирането в злато с безплатен информационен комплект.

Защо начинаещите инвеститори трябва да добавят злато към своите портфейли

Като нов инвеститор, има редица причини, поради които има смисъл да добавите злато към портфолиото си. Ето няколко уникални предимства, които може да предложи.

Златото може да ви помогне да запазите богатството си

За разлика от хартиената валута или цифровите активи, златото има присъща стойност, която не зависи от стабилността на което и да е правителство или представянето на конкретна компания. На свой ред златото има тенденция да запазва стойността си дори по време на икономически сътресения.

Това прави златото надежден актив за справяне с пазарните колебания и запазване на вашето богатство в бурен икономически климат. Единственият недостатък е, че златото обикновено не увеличава богатството ви толкова добре, колкото по-рисковите инвестиции. Вместо това неговата стойност има тенденция да нараства в дългосрочен план.

Научете повече за това какво може да ви предложи инвестирането в злато тук сега.

Златото може да ви помогне да разнообразите портфолиото си

Стойността на златото често се движи в различна посока в сравнение с към други инвестиции, което може да помогне за диверсификация на вашето портфолио и смекчаване на загубите от други инвестиции, като акции, по време на пазарни спадове. Като добавите злато към инвестиционния си портфейл, можете да помогнете за намаляване на общия риск, като осигурите противовес на традиционните активи, като акции и облигации.

Повечето експерти препоръчват на начинаещите инвеститори да ограничат инвестициите си в злато до не повече от 5% до 10% от своите портфейли. Можете обаче да определите какво има смисъл за вас въз основа на вашата толерантност към риск и стратегия за диверсификация.

Златото действа като хедж срещу инфлацията

В момента инфлацията е 3,2% — и това подкопава покупателната способност на традиционната валута. Но инвестирането в злато може да помогне, защото може да действа като хедж срещу инфлацията.

Ето как работи: Тъй като общото ниво на цените на стоките и услугите се повишава, стойността на златото също има тенденция да се увеличава. Това помага на инвеститорите да запазят покупателната си способност, когато инфлацията е висока — ето защо е разумно да добавите към портфолиото си точно сега, в разгара на висока инфлация.

Има ограничено предлагане на злато — но продължаващо търсене< /h3>

Запасите от злато са сравнително ограничени и новите открития са рядкост. Това ограничено предлагане контрастира с нарастващото глобално търсене на злато в индустрии, вариращи от електроника до бижута. И търсенето от страна на инвеститорите също се увеличава.

Тъй като търсенето на този благороден метал продължава да расте, стойността на златото може да се увеличи, потенциално облагодетелствайки инвеститорите, които го държат в своите портфейли. Освен това е страхотен момент да го купите, тъй като цените на златото са паднали до петмесечно дъно, което предлага на инвеститорите възможност да закупят на изгодна цена.

Златото е защитен актив

Златото също се счита за защитен актив. Това означава, че по време на геополитическа несигурност, икономическа нестабилност или нестабилност на пазара, инвеститорите са склонни да се стичат към златото като убежище. Това търсене може да повиши цената му, което го прави ценно допълнение към вашето портфолио като начин за навигиране в непредвидими пазарни условия.

Предлага висока ликвидност

За разлика от много други видове инвестиции, златото е високо ликвиден актив. Може лесно да се купува или продава под различни форми. Тази ликвидност предоставя на инвеститорите гъвкавост бързо да коригират своите портфейли в отговор на променящата се пазарна динамика.

Долната линия

Като нов инвеститор, добавянето на злато към инвестиционния ви портфейл може да бъде интелигентна стратегия за разглеждане. Златото може да предложи редица уникални предимства, които другите инвестиции не могат, от диверсификация на портфейла до хеджиране срещу инфлация и защита на вашето богатство по време на икономически спадове. Така че докато златото може да не предлага редовен доход, като дивиденти от акции или лихви от облигации, неговите уникални свойства го правят ценен компонент на добре закръглена инвестиционна стратегия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР