За мръсотия и кал, причинени от строителството на АМ “Хемус”

...
За мръсотия и кал, причинени от строителството на АМ “Хемус”
Коментари Харесай

Села затънаха в мръсотия и кал заради строежа на АМ Хемус

За нечистотия и тиня, породени от строителството на Автомагистрала “Хемус” заяви фен. Според него, в региона на ловешкото село Каленик, където интензивно се работи по градежа на автомагистралата, не се поставят никакви старания за запазване на чистотата.

Строителната площадка е ситуирана от двете страни на пътя сред селата Каленик и Орляне и камионите и другата строителна техника го прекосяват неведнъж в дъжд и сняг. Никой не измива гумите им, вследствие на което пътят е трансфорат в кално езеро. Преминаващите коли разнасят калта на стотици метри по протежението на пътя.

Пътят, който пресича трасето на автомагистрала „ Хемус” в Ловешко, свързва селата Каленик, Катунец и Бежаново с регионалния град. По него всекидневно минават десетки коли. Пътят в сектора е глинест, макар че се вижда, че калта е в профил е чистена.

Кметският наместник на село Каленик твърди, че до момента при нея не са постъпвали недоволства за сложна проходимост на пътя. Смята, че компаниите, които строят автомагистралата, сами би трябвало да поддържат и пътя.

От компанията, която строи автомагистралата край село Катунец са безапелационни, че постоянно почистват пътя, по който минават техните машини.

Състоянието на пътя край село Катунец не е единствения проблем в Ловешко, провокиран от построяването на автомагистралата. В края на предходната година жителите на три села от община Ловеч се оплакаха, че тежките камиони на строителите са разрушили пътища и улици. Тогава на среща при регионалния упарвител от АПИ и „ Автомагистрали” поеха ангажимент да ремонтират пътищата до края на 2021 година Резултати обаче към момента няма.

Вижте повече във видеото

Репортер: Дарина Найденова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР