За моя изненада, вместо да подаде оставка след изнесените данни

...
За моя изненада, вместо да подаде оставка след изнесените данни
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Вместо да подаде оставка, Каракачанов влиза в обяснения

" За моя изненада, вместо да подаде оставка след изнесените данни от президента Румен Радев за бойните самолети, които ще закупуваме, военният министър влезе в пояснителен режим и за следващ път не доизказа истината. Фактите са, че за парите, които ще дадем, ще получим самолети, които няма да изпълнят задачите, заложени с решението на Народното събрание. ”

Това сподели Атанас Зафиров, член на ИБ на Българска социалистическа партия, пред БСТВ. 

По думите му, от изнесените данни от президента, самолетите няма да могат да извършват функционалностите " въздух-земя ” поради отсъстващото въоръжение. 

Атанас Зафиров акцентира на реплики от изявление на Красимир Каракачанов, които са убегнали на анализаторите, а точно, че в този момент даваме 2,2 милиарда за изтребители, само че са нужни още толкоз за бомбардировачи. " Той удостовери казаното от президента, че с пакета, който получаваме за самолетите F-16, няма да позволим те да са многофункционални с една от най-важните си функционалности – наземна поддръжка ”, сподели Зафиров. Той съобщи, че чака изчерпателен спор по въпроса в Народното събрание и да се даде отговор за какво за толкоз доста пари ще получим артикул за авиошоу. " Този спомагателен един милиард, за който приказва президентът, а Каракачанов дефинира като предполагаем, е изцяло действителен и би трябвало да се даде, с цел да придобият самолетите своите цялостни бойни готовности. Каракачанов и укрива информация, и лъже ”, удостовери Зафиров въпрос на водещия. 

Експертът от Българска социалистическа партия изясни още, че със закупуването на многофункционалните бойни самолети е трябвало да отпадне поддръжката във времето на остарялата ни летателна техника. 

В този случай, с орязаните функционалности на бъдещите ни изтребители, страната ни ще би трябвало да дава милиони за ремонт и поддръжка на наличната авиационна техника, изясни още Атанас Зафиров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР