„За моя изненада, вместо да подаде оставка след изнесените данни

...
„За моя изненада, вместо да подаде оставка след изнесените данни
Коментари Харесай

Социалист сложи примката около врата на Каракачанов, зове за...

„ За моя изненада, вместо да подаде оставка след изнесените данни от президента Румен Радев за бойните самолети, които ще закупуваме, военният министър влезе в пояснителен режим и за следващ път не доизказа истината. Фактите са, че за парите, които ще дадем, ще получим самолети, които няма да изпълнят задачите, заложени с решението на Народното събрание.” Това сподели Атанас Зафиров, член на ИБ на Българска социалистическа партия, пред БСТВ.

По думите му, от изнесените данни от президента, самолетите няма да могат да извършват функционалностите „ въздух-земя” поради отсъстващото въоръжение.

Атанас Зафиров акцентира на реплики от изявление на Красимир Каракачанов, които са убегнали на анализаторите, а точно, че в този момент даваме 2,2 милиарда за изтребители, само че са нужни още толкоз за бомбардировачи. „ Той удостовери казаното от президента, че с пакета, който получаваме за самолетите F-16, няма да позволим те да са многофункционални с една от най-важните си функционалности – наземна поддръжка”, сподели Зафиров. Той съобщи, че чака изчерпателен спор по въпроса в Народното събрание и да се даде отговор за какво за толкоз доста пари ще получим артикул за авиошоу. „ Този спомагателен един милиард, за който приказва президентът, а Каракачанов дефинира като предполагаем, е изцяло действителен и би трябвало да се даде, с цел да придобият самолетите своите цялостни бойни готовности. Каракачанов и укрива информация, и лъже”, удостовери Зафиров въпрос на водещия.

Експертът от Българска социалистическа партия изясни още, че със закупуването на многофункционалните бойни самолети е трябвало да отпадне поддръжката във времето на остарялата ни летателна техника.

В този случай, с орязаните функционалности на бъдещите ни изтребители, страната ни ще би трябвало да дава милиони за ремонт и поддръжка на наличната авиационна техника, изясни още Атанас Зафиров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР