За мотивите на Путин и възможните изходи от войната -

...
За мотивите на Путин и възможните изходи от войната -
Коментари Харесай

Проф. Михаил Станчев за възможните изходи от войната в Украйна


За претекстовете на Путин и вероятните изходи от войната - през призмата на историята дава отговор проф. Михаил Станчев, който включвахме не един път в нашето предаване.

Повече от 10 години проф. Михаил Станчев управлява Катедрата по нова и най-нова история в историческия факултет на Харковския университет. Роден в Казахстан в семейство на бесарабски българи по времето на сталинстките репресии.

Преди седмица проф. Станчев съумява да избяга дружно със брачната половинка си от войната в Украйна. Пътуват 2 денонощия и сменят голям брой влакове.
По думите на дългогодишния учител по история задачата на Путин е да възвърне някогашния Съветски съюз.

„ Той е доста злопаметен човек и не обича, когато не му се извършват желанията. Той съумя през 2008 година да пребори Грузия, обаче 2014 година, превземайки Крим, мислеше, че и с Донбас ще стане, обаче не стана. Тогава той не беше подготвен. Нямаше толкоз военни сили, в този момент той е съсредоточил към 200 000 бойци по границата и действително стартира Третата международна война “, разяснява професорът.

По думите му Путин не е очаквал толкоз мощна опозиция.

„ Явно са му споделили, че е задоволително да превземе Киев, останалите градове ще го посрещнат с цветя, само че не стана. Не може да превземе нито един огромен град. Малките градове, да, той ги завладя, само че той ще продължи яростно да бомбардира и то към този момент с балистични ракети от вида „ Кинжал “, предвижда преподавателят.

Според него е тъпо, че Европа и Съединени американски щати към този момент не противодействат на Русия. „ Това дава индикация на Путин да продължава, само че мисля, че те ще го създадат, различен излаз няма, другояче войната ще тръгне към Европа, включително и България “, предизвестява проф. Станчев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР