За Москва проблемите остават приоритетСтраната ще бъде представена на по-ниско

...
За Москва проблемите остават приоритетСтраната ще бъде представена на по-ниско
Коментари Харесай

Путин бойкотира ООН за климата

За Москва проблемите остават приоритет
Страната ще бъде показана на по-ниско равнище

Русия цели въглеродна индиферентност до 2060 година

Руският президент Владимир Путин няма да взе участие в конференцията на Организация на обединените нации за климата “КОП26”, която ще се организира от 31 октомври до 12 ноември в Глазгоу, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на публично изказване на Кремъл.

“За страдание, Путин няма да пътува и до Глазгоу”, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, ден откакто разгласи, че съветският водач няма да взе участие и в срещата на Г-20 в Италия на 30-31 октомври.

Песков увери обаче, че за Русия климатичният въпрос продължава да е приоритет.

“Проблематиката (на климатичните изменения), която ще бъде обсъждана в Глазгоу, продължава да е един от най-големите цели на нашата външна политика”, безапелационен бе Песков, който посочи, че Русия ще бъде показана на КОП26, само че не даде повече елементи.

Путин разгласи в средата на октомври, че Русия, която е един от най-големите замърсители в света, цели да реализира въглеродна индиферентност до 2060 година

Всекидневникът “Комерсант” заяви при започване на месеца, че съветското държавно управление приготвя нова екологична тактика, която има за цел понижаване на излъчванията на парникови газове.

Съгласно тази тактика Москва ще се опита да редуцира с близо 80 % излъчванията си до 2050 година, като последователно престане да употребява въглищата като източник на електричество и премине към по-голяма приложимост на нуклеарната сила и на други източници.

Екологичната тематика в Русия, която е един от главните международни производители на въглеводороди, релативно късно стана част от дневния ред на представителите на властта, отбелязва Агенция Франс Прес.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР