За момента ще бъдат само за регионални полети до 1200

...
За момента ще бъдат само за регионални полети до 1200
Коментари Харесай

Флотилия от самолети на ток строи US компания

За момента ще бъдат единствено за районни полети до 1200 км


Американският самолетен производител “Зунум ”, подкрепян от надалеч по-могъщия си другар “Боинг ”, ще употребява френски турбини да зареждане на електромотор за хибриден районен аероплан, съобщи Ройтерс.

Целта на компанията е първите полети да бъдат осъществени през 2022 година

Базираната край Сиатъл “Зунум ” е една от няколкото компании, които се стремят да понижат нездравословните излъчвания, шума и цената на пътуванията благодарение на електрически самолети. Инвестициите в бранша се усилват от ден на ден за изгодите от електрическите автомобили да бъдат трансферирани в небето.

“Зунум ”, която е финансирана и от капиталовото крило на “ДжетБлу Еъруейс ”, ще предложи наречения ZA10 12-местен аероплан, който ще може да изминава над 1200 км, на чартърни авиолинии, частни компании и районни превозвачи в целия свят от 2022 година

Машината ще бъде захранвана от акумулатори, а захранван от самолетно гориво турбогенератор ще усили обсега на полета.

Стойността на създаването е по-малко от 300 млн. $ спрямо милиардите, нужни да изкараш на пазара обичаен районен аероплан, декларира изпълнителният шеф на “Зунум ” Ашиш Кумар. “Това е бъдещето. Този клас летателни апарати ще размени стандартните на къси дистанции ”, счита той.

През юни Норвегия тества двуместен електросамолет за начало на пътнически полети през 2025 година

Създатели на е-двигател за самолети от “Сименс ” обясниха, че правилото на деяние е като при “Тойота Приус ” – захранван от гориво мотор в самолета задвижва генератор, изпращайки електричество до дребни мотори.

 AVIATION: Zunum Aero ZA10
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР