За момента се дискутира вариантът с обособяването на четири района

...
За момента се дискутира вариантът с обособяването на четири района
Коментари Харесай

Варна ще командва Бургас при новото райониране


За момента се дискутира разновидността с обособяването на четири региона в България. Това се постанова поради присъединяване в европрограми, тъй като условието е всеки от тях да има най-малко 800 000 поданици. 

Всеки регион ще може да кандидатства по европрограми независимо. Варна попада в една група с Търговище, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора. Морската столица ще бъде водещ град освен това уедряване, убеден е Пасев.

Център за ръководство няма да има. Областите си остават такива, каквито са в момента и до въвеждане на новото райониране ще се управляват на ротационен принцип. Областните шефове ще си останат като административна единица.

" За да се вкара новото райониране, е належащо да има промени в законодателството ", уточни Пасев. По негови думи тази децентрализация е нужна, така като регионите в развиване ще си избират сами целите, съобщи " Дарик ". 

Средствата ще се наливат там, където са нужни. Това значи въвеждане на бюджетиране, което е муден развой и надали ще стане в границите на идната година, счита регионалният шеф.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР