За момента ПП и номинираният за премиер Асен Василев все

...
За момента ПП и номинираният за премиер Асен Василев все
Коментари Харесай

Милен Любенов, политолог: Президентът иска да се подновят разговорите с Газпром

За момента Политическа партия и номинираният за министър председател Асен Василев към момента не са намерили поддръжка от 121 народни представители

"Не се изключва опцията в петък мандатът да бъде върнат ", съобщи по политологът доцент Милен Любенов.

„ Като че ли Политическа партия са взели решение да отидат на предварителни избори. Това- от чисто партийна позиция може би ще им донесе преимущество. Последните данни демонстрират, че се намират в много добра обстановка. Намират се в електорален напредък и може би считат, че избори в края на септември или в края на октомври – още веднъж ще бъдат извоювани от тях”, уточни той.

На въпрос каква е мотивацията на президента Радев в съответната обстановка политологът беше безапелационен, че президентът прави всичко допустимо да няма държавно управление в границите на този парламент. „ Защото той към този момент разгласи, че няма да бави процедурата и връчването на мандатите. Вероятно желае да ръководи посредством служебния си кабинет, не видяхме нито един сигнал – и по време на консултациите с президента, по който той да се опита да подтиква разговора сред политическите партии. Той не се срещна и не организира диалози с две от политическите партии – Политическа партия и БСП”.

Според него Радев е подходил към консултациите чисто официално. „ Според мен той желае да ръководи посредством служебно държавно управление, каква е повода – не знам. Може би желае да бъдат възобновени договарянията с „ Газпром” – нещо, за което упорства и бизнеса”.

По думите на Любенов не се изключва и опцията да се откри болшинство.

„ Политическа партия обаче твърдо обявиха, че няма да внесат състав на кабинета, в случай че нямат 121 гласа. Това значи, че няма да има игра с кворума, тъй като държавно управление може да бъде определено с повече от половината от присъстващите депутати. Изглежда, че те няма да разчитат на сходен ход и ще се надяват да намерят още 6 депутати, евентуално от Има Такъв Народ – които да ги подкрепят”.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР