За момента няма коментар от министерството на спорта МОСВ, което

...
За момента няма коментар от министерството на спорта МОСВ, което
Коментари Харесай

МОСВ забрани на гребците ни да тренират на р. Ропотамо

За момента няма коментар от министерството на спорта
Министерство на околната среда и водите, което е под ръководството на Борислав Сандов е забранило на родните ни гребци да упражняват по река Ропотамо. Мотивът - нарушавало се екоравновесието във водата.

Българските гребци упражняват от близо 50 години на Ропотамо и употребяват морската ни база в Созопол. Засега няма коментар по тематиката от министерството на спорта, защото министър Радостин Василев гледа към олимпийски игри в Пекин.

„ Преди да се преборим с другите страни, би трябвало да се преборим с нашата “, съобщи преди дни пред Българска национална телевизия националният селекционер Румяна Нейкова. Тя коментора, че това е вторият случай, откакто преди 2 седмици в базата ни в Белмекен национали от няколко типа спорт са останали без топла вода и ток. 

„ След историите в Белмекен с подготовката, в този момент ни не разрешават да упражняваме на река Ропотамо. Нарушавали сме екоравновесието ѝ? А 50 години, до момента, не го ли нарушавахме?! Не знаем къде ще продължи подготовката ни. Подали сме молба до Министерство на околната среда и водите от 13 януари, само че досега няма отговор. Имали сме единствено телефонни диалози с министър Сандов и заместника му Тома Белев, само че те ни оферират всичко друго, само че не ѝ река Ропотамо. Тя е единственият водоем, който по това време на годината нашият спорт може да употребява “, разяснява Нейкова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР