За момента няма данни за сериозни предвижвания в Турция, които

...
За момента няма данни за сериозни предвижвания в Турция, които
Коментари Харесай

Демерджиев: Няма данни за мигрантска вълна от Турция след земетресенията

" За момента няма данни за съществени предвижвания в Турция, които да ни кара да считаме, че ни чака нова вълна във връзка земетресенията там. Ситуацията се следи деликатно ", заяви пред публицисти в Бургас министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По думите му КПП-тата ще останат и за момента са потребни.

" В момента Бургас не е сцена за гонене на мигранти. Ще създадем всичко допустимо това да продължи, и освен в Бургас. Мигрантския напън е намалял ", изясни той и напомни трагичния случай, при който бяха убити двама чиновници на Министерство на вътрешните работи при гонене на мигранти в Бургас.

Демерджиев разяснява и казусът, за който се твърди, че служители на реда са пребили 19-годишно момче пред дискотека в Плевен: " Всеки служител на реда, който си разреши противообществени прояви най-често бива арестуван от сътрудниците си. Много деликатно би трябвало да се наблюдават случаите, тъй като от време на време има доста значими нюанси, които се икономисват. Такъв беше и казусът в Плевен. След като се изгледат деликатно камерите се вижда, че момчето напълно не е подходило безобидно към обстановката, бих споделил, че огромна степен я е предизвикало. Проверката продължава. На финала сме и резултатите ще бъдат оповестени ".



По думите му доста рядко полицията си разрешава да посегне на някого, без да е предизвикана или да е атакуван служител на реда.

На въпрос могат ли служителите на реда да употребяват служебното си оръжие отвън работно време, Демерджиев съобщи: " Могат да го носят със себе си. Разбира се, те би трябвало доста тъкмо да преценяват по кое време могат да употребяват служебния си револвер. Това никога не може да става, когато беседват със съседи или при различен подобен мотив ".



" Много деликатно съм предизвестил и чиновниците на Министерство на вътрешните работи, че могат да употребяват служебното си оръжие, когато са на работа, когато това се постанова, с цел да защитят живота и здравето си или тези на другите, само че да го употребяват при споразумяване на междусъседски разногласия или други сходни, е безусловно неприемливо и такова държание няма да се толерира ", акцентира министърът.



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР