За момента не се налага изпращането на български спасители и

...
За момента не се налага изпращането на български спасители и
Коментари Харесай

Маринов: Не се налага изпращане на български спасители в Македония

За момента не се постанова изпращането на български спасители и техника, които да подкрепят своите македонски сътрудници в издирвателната интервенция след злополуката на дребен аероплан „ Чесна “ в Република Северна Македония. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов по Нова тв.

„ Македонските сътрудници имат опция и техника да извършат тази интервенция. Ние оставаме в подготвеност. Премиерът Борисов е разпоредил това още нощес. Колегите в Северна Македония се оправят “, съобщи той.

Вътрешният министър уточни, че през днешния ден издирването е почнало в 6.45 часа македонско време. Районът, в който се е разрушил самолета, се намира в извънредно мъчно място – заснежен с бездънен сняг. Това е създали мъчно неговото постигане още през вчерашния ден.

„ Разговарях с вътрешния министър. Започнали са акция за достигането на мястото на злополуката, която се намира в извънредно сложен регион. Все още не е достигнато мястото и по тази причина не можем да дадем повече детайлности. Според македонските управляващи всички са починали “, съобщи вътрешният министър.

Четиричленно българско семейство – майка, татко и две деца, почина, откакто дребният аероплан, с който пътували се разруши през вчерашния ден в централната част на Македония.

Самолетът вид „ Чесна ” П210Н е летял от Охрид за София. Поради неприятните метеорологични условия водачът е изискал да кацне в Скопие, само че след малко време е изискал позволение да продължи към София, заяви Николче Тасески от въздушния надзор.

Самолетът е паднал край местността Солунска глава. Машината е изчезнала в 17.16 българско време. Преди да изчезне от радарите водачът е съобщил, че има мощни турболенции. В издирването на останките от машината се включиха два полицейски хеликоптера. Поради неприятното време към 20.00 часа българско време нощес издирвателната интервенция бе прекъсната. Самолетът е бил с немски регистрационни табели.

Солунска глава е най-високият връх на планината Якубица в централната част на Македония. Сред планинарите е прочут с името Пъпа на Македония. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР