За моделирането на различните обекти във виртуалното пространство е необходима

...
За моделирането на различните обекти във виртуалното пространство е необходима
Коментари Харесай

Samsung представи GDDR6W – свръхбърза буферна памет за топ-видеокарти

За моделирането на другите обекти във виртуалното пространство е нужна бърз буферна памет. Samsung съобщи, че е решила този проблем – южнокорейската компания показа новия стандарт GDDR6W с подсилен в съпоставяне със сегашните чипове потенциал и с двойно по-висока продуктивност . В своя формален блог Samsung заяви основните особености на новата GDDR6W буферна памет.

Основните особености на GDDR6W чиповете е потреблението на технологията FOWLP (Fan-Out Wafer-Level Packaging), при която съставените елементи се слагат непосредствено на силициевата пластина без потреблението на печатна платка. Да напомним, че през месец юли предходната година бързата GDDR6 оперативна памет с пропускателна дарба 24 Gb/s. При GDDR6W този параметър е двойно по-голям, потенциалът на паметта е подсилен, като в това време размерът на чиповете е останал същият.

Липсата на печатна платка понижава физическите размери на графичните процесори. Височината на самия GDDR6 W чип е 0,7 мм, което е с 35% по-малко в спрямо GDDR6 стандарта . Компанията добавя, че новият дизайн не води до повишението на работната температура.

Освен това FOWLP технологията понижава времето и разноските за производството на паметите, тъй като не се постанова увеличение размера на платката на видеокартата – с помощта на GDDR6W на една и съща повърхност е допустимо слагането на двойно повече памет . Максималният потенциал на предлаганите от чипове е повишен от 16 на 32 GB без увеличение на физическите размери, като по едно и също време с това пропускателната дарба е увеличена до 1,4 TB/s при скорост за продан на данните до 22 Gb/s.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР