За мнозина може и да е изненадващо, но е факт,

...
За мнозина може и да е изненадващо, но е факт,
Коментари Харесай

Държавата, която иска притежанието на наркотици да стане законно

За мнозина може и да е изненадващо, само че е реалност, че европейската страна с най-висока смъртност поради корист с опиати, е Шотландия. След осем поредни години на нарастване на умряли от корист с опиати, броят им най-сетне е намалял от 1339 на 1330 предходната година.
 Австралия - първата страна в света, легализирала психеделиците
Коя е първата страна, легализирала психеделиците

“Магически гъби " на помощ

На фона на тази тревожна статистика Шотландското държавно управление прави самоуверено предложение, а точно - всички опиати за персонална приложимост да бъдат декриминализирани. В същото време обаче притежаването на опиати с желанието те да се дават на други лица, би останало закононарушение.

Властите споделят, че желаят държавното управление на Обединеното кралство да промени законите, тъй че да разреши на хората да бъдат " лекувани и подкрепяни, вместо да бъдат криминализирани и отлъчвани ". Освен това шотландците желаят да се разреши основаването на обекти за следена приложимост на опиати. Сред другите оферти на шотландското държавно управление са и въвеждането на повече услуги за инспекция на веществата и повишен достъп до незабавно лекуване при свръхдоза опиати.

При оповестяването на предложенията министър Елена Уитъм споделя, че войната против опиатите се е провалила. " Това е реалност. Не мисля, че можем да го спорен. Сегашният ни закон за опиатите не стопира хората да ги използват, не стопира хората да изпитват свързаната с тях щета и най-лошото, да умират. По думите ѝ криминализацията на опиатите усилва вредите и даже убива.
 Снимка 625595

Говорител на Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство обаче не е на същото мнение. Според него незаконните опиати унищожават животи и опустошават общности. " Ние се ангажираме да предотвратяваме използването на опиати, като поддържаме хората посредством лекуване и възобновяване и се борим с предлагането на противозаконни опиати ", изяснява той. И добавя, че поради обвързваните с тях вреди, в това число рисковете, които основават проведените нарушители, няма проекти опиатите да бъдат декриминализирани.

Кризата с високия брой на умряли от корист с опиати, кара държавното управление на Шотландия да влага повече от 250 милиона паунда в организациите за пристрастяване в страната. Усилията за основаване на стаи за приложимост на опиати в страната не престават от години. По думите на деятели оборудванията, в които хора могат да си инжектират опиати под наблюдаване, са нужни и са подкрепени от шотландското държавно управление. Опитът за основаване на сходни пространства в Глазгоу обаче е бил блокиран от държавното управление на Обединеното кралство, съгласно което в стаите не е изключено да бъдат осъществявани закононарушения.

Шотландската консервативна партия също е на мнение, че притежанието на опиати не би трябвало да става законно. " Лудост е да се опитваме да разгадаем рецесията със смъртността от опиати в Шотландия, където тя е най-високата в Европа, като легализираме хероина, крека и други опиати. Това би означавало да има повече опиати по улиците ни. Ще изложи повече животи на риск ", споделя Ръсел Финдли, представен от BBC.
 Уил Смит и тайните на фамилията му -
" Магически гъби " и други опиати - дребните секрети на фамилията на Уил Смит

Какви са аргументите да взимат психеделици

Дали обаче непопулярното предложение за декриминализирането на всички опиати за персонална приложимост в Шотландия ще стане факт, занапред следва да разберем.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР