За мнозина Коледа или 25 декември е най-вълнуващият ден от

...
За мнозина Коледа или 25 декември е най-вълнуващият ден от
Коментари Харесай

Хората едва сега осъзнават, че Коледа не винаги е била на 25 декември

За мнозина Коледа или 25 декември е най-вълнуващият ден от празничния интервал - само че не постоянно е било по този начин.

В Обединеното кралство адвентните календари отброяват до Коледа с причина. Това е денят, в който фамилиите се събират, с цел да си разменят дарове, да ядат пуйка и да прекарват времето си дружно. Със своите корени в религията, Коледа е празникът, който отбелязва раждането на Исус Христос - само че не постоянно се е чествал на този съответен ден.

През първите три века от съществуването на християнството, Исус ' рождената дата въобще не беше маркирана. Всъщност датата на раждане на Исус в действителност не се загатва в Библията - даже времето от годината. Вместо това най-значимият набожен празник беше Богоявление, който означи идването на влъхвите след раждането на Исус, което се пада на 6 януари.

Едва при започване на римския календар, през 336 година сл. Хр., се появява първото публично споменаване на 25 декември като празник в чест на рождения ден на Исус. Същест...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР