За мнозина Джеф Безос е не само основателят на Амазон“

...
За мнозина Джеф Безос е не само основателят на Амазон“
Коментари Харесай

Рецептата за щастие на най-богатия човек в света

 За мнозина Джеф Безос е освен създателят на " Амазон “ и най-богатият човек в света, съгласно списание “Форбс “, само че и източник на ентусиазъм и образец за предприемачество; за това по какъв начин той е построил империя, която е революционизирала света и която по време на пандемията на ковид доста е нараснала своите преимущества.

И макар че се счита, че щастието му се крие в благосъстоянието, което има, притежателят на " Амазон “ скъсва с концепцията, че е благополучен заради броя на нулите, които има в банковите си сметки. Той залага на теорията, че осъществяването се реализира при вземането на ежедневни решения.

" Когато сте на 80 години и в спокоен миг на размисъл разказвате единствено за вас най-личната версия на историята от живота си, разказът, който ще бъде по-компактен и логичен, ще бъде поредицата от решения, които сте взели “, сподели Безос в тирада в Принстънския университет.

С други думи, кои са решенията, които човек е взел, с цел да стигне там, където е. Той споделя персоналния си опит за това по какъв начин е трябвало да вземе решението да напусне добра работа, с цел да стартира концепцията си за " Амазон “, на която мнозина не са залагали. Животът е цялостен с триумфи и неуспехи, вие се учите и от двете.

И знаейки дали постъпвате вярно, като се възползвате от опциите и вършиме добър избор, Безос прибягва до тези 12 въпроса:

1. Как ще употребявате заложбите си?

2. Какви избори ще извършите?

3. Инерцията или пристрастеността за нещо е това, което те води?

4. Ще следваш течението или ще бъдеш автентичен?

5. Спокоен живот ли ще избереш или подобен с доста работа и завършения?

6. Ще спреш ли пред рецензия или ще продължиш да следваш убежденията си?

7. Ще излъжеш ли, когато сгрешиш или ще се извиниш?

8. Ще защитиш ли сърцето си от отвод и болежка или ще действаш в случай че си влюбен? 

9. Ще играеш ли безвредно или ще бъдеш малко рискован и ще рискуваш?

10. Когато е мъчно, ще се откажеш ли или ще бъдеш безсърдечен?

11. Ще бъдеш ли безсрамник или ще бъдеш основател?

12. Ще бъдеш ли интелигентен за сметка на другите или ще бъдеш общителен?

" В последна сметка ние сме нашият избор. Изградете страхотна си история “, споделя той в края на речта си. Въпреки че това не е окончателната рецепта за благополучие, тези въпроси могат да оказват помощ за вземането на решения в избрани обстановки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР