За много висок екстремалнен индекс на пожароопасност за голяма част

...
За много висок екстремалнен индекс на пожароопасност за голяма част
Коментари Харесай

Внимание, иде жега! Екстремална пожароопасност у нас

За доста висок екстремалнен показател на пожароопасност за огромна част от Дунавската низина и Горнотракийската равнина за понеделник и вторник, предизвестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
До края на седмицата времето ни е подготвило още провокации - през идващите дни не се чакат превалявания, а температурите ще се покачват.
За летните месеци е в действие възбрана за палене на открит огън в горски и аграрни региони, за тютюнопушене и паркиране на моторни транспортни средства в площи с посеви със зърнено-житни култури през интервала от настъпване на восъчна зрялост до окончателното прибиране на реколтата и изораването на стърнищата.
През идващите дни времето ще бъде най-вече слънчево и температурите ще се покачват, към петък оптималните ще са сред 33 и 38 градуса. Във вторник и сряда ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от изток-североизток. В четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад, а в петък в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно ще се усили. В петък ще има и по-значителни краткотрайни нараствания на облачността, а на обособени места в Северна България е допустимо да превали временен дъжд.
През почивните дни северозападният вятър ще отслабне, в източната половина от страната още веднъж ще се смени с изток-североизточен, дневните температури едва ще се намалят, оповестяват метеоролозите от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР