За много скиори модерните ски курорти с елегантна инфраструктура, изобилие

...
За много скиори модерните ски курорти с елегантна инфраструктура, изобилие
Коментари Харесай

Приказно красивите села до най-добрите ски курорти в Европа

За доста скиори модерните ски курорти с елегантна инфраструктура, обилие от лифтове и необятна мрежа от писти, са основна част от зимното преживяване. Но това улеснение постоянно има висока цена, а и особено издигнатите градове, в които има курорти, са функционални, само че пък имат по-малко сексапил. Все още е допустимо да се насладите на достоверно алпийско преживяване, до момента в който се докосвате до най-хубавото, което мега курортите могат да предложат, написа CNN.

Ето шест планински места в Европа със страхотна атмосфера:
Валтурнанш, Италия
Могъщият връх Матерхорн стои като пазач при започване на извиващ се приток на север от италианската котловина Аоста. Популярният зимен курорт Бреул-Червиния се намира в подножието му, до момента в който швейцарското украшение Цермат се намира над планината. Ски лифтовете на двете зони се свързват в прохода Теодул, заобиколен от някои от най-високите върхове на Алпите. Точката е на височина 3883 метра, на върха на модерния въжен превоз Matterhorn Glacier Paradise.

Но единствено на 10 минути път с кола под Червиния е незнайното село Валтурнанш - дом на починалия планински лидер Жан-Антоан Карел, който със своите другари се е състезавал с английския планинар Едуард Уимпър, с цел да бъде първият, който ще изкачи Монте Червино. Уимпър, който потегля от Швейцария, печели надпреварата. Но нещастието се случва, когато четирима от екипа му умират по пътя надолу. Екипът на Карел, който потегля от Италия, доближава върха три дни по-късно през юли 1865 година

Валтурнанш връща хората в предишното с тесните, докосващи покрива улички към бялата черква. Maison de l`Alpage е музей, отдаден на тогавашния метод на живот и земеделие в региона. Той се обитава в преустроена плевня, известна като „ rascard “.

Скиорите могат да се насладят на компактната ски зона на Валтурнанш, откъдето (понякога) отопляем седалков въжен превоз води посетителите до системата Червиния и бялата детска площадка на Цермат оттатък нея. А Foyer des Guides е планински бар и ресторант, ръководен от Сабрина и Уолтър, които сервират специалитети от Аоста в атмосфера на елегантна хижа със слънчева тераса.
Сен Мартен дьо Белвил, Франция
Обширната френска Les 3 Vallees от дълго време твърди, че е най-голямата ски зона в света и с основателна причина. Ски зоната разполага с 600 километра писти, ситуирани в три огромни долини - от елегантния Куршевел в единия край, през Мерибел до Ле Менюир и високопланинския Вал Торенс („ ВалТо “, както го назовават ​​местните) в другия. Всъщност има четири долини, тъй като лифтовете над Орел от дълго време са свързани.

И прикрито измежду известните курорти е тихото селце Сен Мартен дьо Белвил, в миналото място на голям брой ферми, в този момент е достоверна различна ски база. Намира се в долината Белвил, под Ле Менюир, с бърза връзка към хребета Tougnete над Мерибел.

За феновете на гастрономията Сен Мартен предлага още едно огромно прелъщение - ресторант с три звезди Мишлен, ръководен от екипа на татко и наследник Рене и Максим Мейлер. La Bouitte, което значи „ дребна къща “ на локалния акцент, в началото наличен за скиори отвън пистите, в този момент е по едно и също време хотел и ресторант, както и място за чревоугодници, включващо настрана бистро и спа център.
Вожани, Франция
Феновете на колоезденето евентуално са чували за известния комшия на това село Алп д`Юез от именитите истории за състезатели от Тур дьо Франс. За скиори и бордисти Алп д`Юез е просторен, функционален зимен курорт в южните Алпи с 248 километра писти и 84 лифта, изкачващи се до височина от 3330 метра.

Пълен с дървени и каменни хижи, църкви, ферми и достоверен сексапил с аспект към масива Grandes Rousses. С малко локални питейни заведения и заведения за хранене – La Table de la Fare е мястото за ски питиета, до момента в който Le Stou, покрай плувния басейн, е положително за зведение за ядене. Дейностите за отдих отвън скатовете се допълват от център за отдих, ледена пързалка и зала за боулинг.

Кабинковият въжен превоз Montfrais или дългият кабинков въжен превоз Alpette доставят скиорите до системата Alpe d`Huez, откъдето те могат да се изкачат до върха на Pic Blanc (3330 метра), с цел да се оправят с Sarenne - най-дългата черна писта в света с дължина 16 километра. За феновете отвън пистите, Combe du Loup (Долината на вълка) предлага многообразие от терени с панорама към известното рисково ски населено място La Grave и планината La Meije (3984 метра).

Това е малко, обичайно планинско село с цялата инфраструктура и лекост на огромен курорт. Местните се придържат към старите обичаи и в планините има кокошки, зеленчукови масиви, мармоти и диви кози. Обичаме да се връщаме в края на деня и да седим на терасата под топлото вечерно слънце, даже през януари, и да се любуваме на залеза “, споделя Стеф Бридж, притежател на Chalet Polaris във Вожани.
Варт-Шрекен, Австрия
Тези две някогашни фермерски села, до които до началото на 20-ти век се стига единствено по пътеки за мулета, печелят златния орден преди десетилетие, когато тяхната споделена компактна ски зона най-сетне е обвързвана в обширната система Арлберг - с двукилометровия кабинков въжен превоз Auenfeldjet. Този прикрит достъп до фамозните курорти Лех, Цур и Санкт Антон отвори най-голямата ски зона в Австрия с към 300 километра писти и 85 лифта.

Пистата на славата съставлява 85-километрова обиколка към целия район, която бързите скиори могат да изминат за ден. Варт и Шрекен, които се считат за най-снежните места в Алпите с до 10 метра сняг годишно, са ситуирани на плато, на ръба на Форарлберг и Тирол.

Все още има доста здания в стила на покрития с дърво, накривен покрив във Варт, а хората тук са мигрирали от швейцарския район Вале от към 14 век.

Варт е безшумно селце, сгушено в задната част на Арлберг, а единствено три лифта по-късно, вие сте в меката на Лех, където една качествена ски зоната може да предложи. Има няколко прелестни хотела с оживени тераси, огрени от слънцето през март и април, като Berghotel Biberkopf и Steffisalp “, сподели Анди Бътъруърт, шеф на Kaluma Travel, който провежда първокласни алпийски пътувания в Сен Антон и Куршевел.

Местата за хранене са еклектични, вариращи от обичайни австрийски ястия тук-там като Hotel Walserstube или Wälder Metzge до по-изискано хранене в „ алпийския градски “ ресторант Bibers в Biberkopf.
Льо Праз, Франция
Ски курортът Куршевел е за богаташи, само че обърнете взор към дребния Льо Праз. Селото е първият и най-автентичен от курортите, съставляващи Куршевел. Като място на олимпийския ски скок от игрите в Албервил през 1992 година, Льо Праз не е напълно чужд – селото е хазаин и на финала на Световното състезание по ски надпревари предходната година. Но със своите тесни улички и по-традиционна алпийска атмосфера, селото предлага самобитно връщане обратно във времето.

Това е положително място и за чревоугодниците, изключително в четиризвездния хотел Les Peupliers (сега благосъстоятелност на фамилията на френския международен първенец по ски съревнование Алекси Пинтуро) или в ресторанта Table de Mon Grand Pere. La Petite Bergerie - уютно място в потъналия партерен етаж на остаряла каменна хижа, предлага страхотни специалитети. А гръмък нов въжен превоз и базова станция водят скиорите до сърцето на Куршевел.

В Льо Праз се усещам като че ли се връщам към по-простите времена. Това е ужасно място да се скриете през зимата и да се наслаждавате по какъв начин снежинките падат “, споделя Саймън Хупър, притежател на бизнес за ски чартърен White Storm в Куршевел.
Мончавин, Франция
Що се отнася до мега курортите, френската зона Paradiski е един от тях – 425 километра писти, споделени сред особено издигнатите курорти La Plagne и Les Arcs високо над долината Tarentaise. Двете зони са свързани през дълбока котловина с двуетажния кабинков въжен превоз Vanoise Express.

Но в случай че архитектурата на жилищни блокове от 60-те години на предишния век не ви харесва, село Мончавин може да бъде вашият достоверен кей в региона. Мончавин се намира на 1250 метра височина в гората от страната на La Plagne на Vanoise Express, предлагайки калдъръмени улици, по които не се движат коли, както и дървени и каменни хижи. А La Bovate и La Ferme de Cesar, ситуирани в центъра на Мончавин, са двете места с приятна атмосфера за пийване и ядене.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР