За много от нас, кучетата не са просто домашни любимци,

...
За много от нас, кучетата не са просто домашни любимци,
Коментари Харесай

Какво не чуват кучетата

За доста от нас, кучетата не са просто домашни любимци, само че и най-хубавите ни другари, които са постоянно до нас, подготвени да ни дарят безусловната си обич или да се притекат на помощ.
 Кучетата, емпатията към индивида и по кое време се притичват на помощ
Кога кучето се притичва на помощ

Психология на домашния любим

Винаги е било забавно и да знаем, до каква степен те схващат нашия език и командите, които им даваме.

Специалистите от университета в Будапеща създали опит със 17 кучета, които не са били особено тренирани. За да се усещат по-спокойни, кучетата били в лабораторията дружно със притежателите си.
 Снимка 509065

Унгарските учени ги изследвали с електроенцефалографии, с цел да измерят сигнали на различаване по мозъчната активност, до момента в който животните са слушали фонетично сходни думи, т.е. такива с дребни разлики в звученето.

Учените стигнали до извода, че кучетата мъчно улавят разлики в сходни думи. Това значи, че те може и да не ни схващат толкоз добре, колкото си мислим. Животните разграничавали известни им думи от доста разнообразни измислени. Те обаче не можели да разграничат познати им от измислените думи с разлика единствено един тон.

Кучетата не осъзнават, че всеки тон в думата има значение, освен звуците първоначално и в края - това е изводът на експертите от университета в Будапеща.

Независимо от това и какъв брой ги образоваме, те няма да се научат дребните разлики в звученето на думите, написа.
 Кучетата, пулсът им и по какъв начин реагират, когато демонстрираме любовта си към тях
Защо да споделяме на кучето си, че го обичаме

Чувствата са взаимни

" Кучетата може да не обръщат внимание на всеки подробност от звука на речта, когато слушат думи ", споделя създателят на проучването Атила Андикс от университета „ Лоранд Йотвьош “ в Будапеща. " По-нататъшни проучвания могат да разкрият дали това може да е причина, която не разрешава на кучетата да придобият забележителен речник. "

Изследването на унгарските учени е оповестено в.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР