За много от нас домът е мястото, където се чувстваме

...
За много от нас домът е мястото, където се чувстваме
Коментари Харесай

Защо е необходимо да проветряваме дома си редовно?

За доста от нас домът е мястото, където се усещаме най-комфортно и предпазени. Но дали сте знаели, че вътрешната атмосфера на дома ви може да бъде по-замърсена и рискова за здравето ви, в сравнение с външната?

Причината за това е, че въздухът в закритите пространства може да бъде нечист с микроорганизми, прахуляк, химикали, влага и други замърсители. Когато не проветряваме дома си постоянно, тези замърсители се задържат във въздуха и могат да доведат до здравословни проблеми като астма, алергии и даже до по-тежки болести като рак.

Ето за какво е толкоз значимо да проветряваме дома си постоянно. Един от най-лесните способи да го извършите е да отворите прозорците и вратите в дома си на няколко минути дневно, даже и през зимата. Това ще разреши на пресен въздух да влезе в помещението и да измие замърсителите от вътрешността на дома ви.

Когато проветрявате дома си, не забравяйте да изключите климатика или отоплението, с цел да не се хаби силата. Така също може да инвестирате в качествени филтри за въздуха, които ще оказват помощ да се задържат замърсителите и да се усъвършенства качеството на въздуха в дома ви.

Проветряването на дома е доста значимо за здравето на всички, които живеят в него. Редовното проветряване ще усъвършенства качеството на въздуха и ще помогне да се понижи риска от здравословни проблеми.

Редовното проветряване на дома освен ще понижи риска от здравословни проблеми, само че също по този начин ще усъвършенства и самото чувство за комфорт. В закритите пространства, където въздухът е нечист, може да се появят неприятни миризми и да се усети тежест и отмалялост.

Проветряването ще помогне и при поддържането на подобаваща мокрота в дома. Влажни пространства могат да доведат до внезапно увеличение на концентрацията на плесени и микроорганизми, които могат да доведат до алергии, дихателни болести и други здравословни проблеми.

Освен постоянното проветряване, можете да предприемете и други ограничения, с цел да подобрите качеството на въздуха в дома си. Една от тях е да употребявате зелени растения, които могат да почистят въздуха от замърсители като формалдехид, трихлорметан и бензен.

Още една потребна мярка е да се слагат изолационни материали на прозорците и вратите, с цел да се понижи проникването на студения въздух през зимата и на горещия въздух през лятото. Това ще помогне да се понижи разхода за отопление и изстудяване на дома, както и да се усъвършенства качеството на въздуха.

В края на краищата, проветряването на дома е доста значима мярка за възстановяване на здравословното положение на всички, които живеят в него. Редовното проветряване, дружно с други ограничения за разчистване на въздуха в дома, ще ви оказват помощ да се почувствате по-удобно и да се насладите на по-здравословна конюнктура в дома.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР