За много нерешени проблеми споделиха на среща с вицепрезидента Илияна

...
За много нерешени проблеми споделиха на среща с вицепрезидента Илияна
Коментари Харесай

Вицепрезидентът в Охрид: Очакваме конкретни решения на проблемите на македонските българи

За доста нерешени проблеми споделиха на среща с вицепрезидента Илияна Йотова наши сънародници в Охрид.

Йотова беше посетител на откриването на осведомителния център на Сдружение за приемливост и съдействие “Хоризонти”. Председателят му Люпчо Куртелов е потомък на братя Миладинови. На сдружението Илияна Йотова подари икона на св. Иван Рилски, българска класика и алманах с песните на Миладинови, оповестяват от прессекретариатът на президента.

“Македонските българи имат гаранция за своята отбрана в лицето на българската страна. Споделят, че такава твърда поддръжка усещат за първи път от доста години насам”, съобщи вицепрезидентът пред български и северномакедонски медии.

Дискриминация на работното място единствено тъй като си от български генезис и се самоопределяш като българин – това е най-често срещаният проблем, пред който са изправени нашите сънародници.

“Тревожни неща научихме за преброяването – северномакедонските управляващи са претендирали български документи. Това условие не е било предявявано към други етнически групи”, уточни Илияна Йотова. Тя още веднъж повтори българската позиция, че се чакат гаранции за правата на македонските българи, като най-сигурната гаранция е вписването им в Конституцията на Република Северна Македония.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР