За много китайци туитър е единственият начин да научат за

...
За много китайци туитър е единственият начин да научат за
Коментари Харесай

Пекин наводни туитър със сексботове, за да скрие съобщенията за протести

За доста китайци туитър е единственият метод да научат за огромните митинги в личната им страна. Те употребяват обществената мрежа незаконно, влизайки в нея посредством VPN, заобикаляйки по този начин контрола на комунистическите цензори в Китай.

Но режимът на Си Цзинпин се пробва да попречи на информирането посредством туитър, като навноднява мрежата с туитове от секс ботове. Още от неделя насам всяка информация на китайски език е мъчно откриваема в туитър, тъй като преди нея се появяват стотици секс известия или жълти вести.

Според китайско-американския публицист Менгю Донг ботовете са били неактивни в продължение на години. Едва когато хиляди хора излязоха на улицата в Китай, спамът ненадейно е залял туитър. Почти всяка секунда ботовете разгласяват видеоклипове с нищожно облечени дами, конвой услуги или демонстрират фотоси на астронавти, които държат кактуси. Почти невероятно е да се получи информация отдолу под тази планина от секс-съобщения.

В Китай се организират най-мащабните демонстрации от десетилетия насам. В градове като Шанхай, Нанкин, Ланджоу и даже в столицата Пекин хиляди китайци показват против политиката на непоколебим локдаун, само че освен: все по-често Си Цзинпин е призоваван непосредствено да подаде оставка.

Досега беше немислимо китайският деспот да бъде подложен на критика толкоз остро - още повече откакто през октомври той си обезпечи безспорната власт в партията и се короняса за трети път като президент.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР