За много жени пилингът или както се нарича още ексфолиране

...
За много жени пилингът или както се нарича още ексфолиране
Коментари Харесай

Пилинг на лицето: всичко, което трябва да знаете

За доста дами пилингът или както се назовава още ексфолиране се е трансформирал в една от най-обичаните козметични процедури. Въпреки това, преди да отидете в салона, би трябвало да знаете нюансите на процедурата. Има голям брой разнообразни типове пилинг, всеки от които има свои лични преимущества и дефекти.

В този материал сме събрали съществена информация, която ще ви помогне да разберете дали си коства да извършите процедурата.

Какво е пилинг?

Пилингът е процедура за премахване на горния рогови пласт на кожата. Процедурата визира пластовете на епидермиса, като отстранява горния пласт на дермата. Това е ексфолираща техника на кожата, която форсира регенерацията на кожата. Пилингът отстранява черните точки, усъвършенства тена и съживява кожата. Всъщност пилингът ви разрешава да подобрите положението на кожата на лицето без намесата на еластичен хирург посредством потреблението на разнообразни способи за ексфолиране.

Каква е изгодата и каква може да бъде вредата?

Ползите от пилинга са много явни: тази процедура оказва помощ да се отървете от грубия пласт на кожата, като в същото време отстранява резултатите от акне, дребни бръчки, белези и старешки петна, както и казуса с черните точки. Той не може да отстрани всички свързани с възрастта промени в кожата, само че оказва помощ в битката с първите признаци на стареене, както и изглажда кожата, изглажда линиите на изражението, изравнява тонуса, овлажнява и подмладява.

Въпреки това, с подобен впечатляващ набор от позитивни аспекти, процедурата по пилинг има своите дефекти. Първо, процедурата предизвиква някои типове нежелани реакции, като зачервяване на кожата, кървящи рани, отичане на лицето. Периодът на възобновяване продължава няколко дни, през които не се предлага потреблението на козметика, а кожата изисква спомагателна и по-нежна грижа.

Популярни типове пилинг за лице

Както към този момент казахме, има огромно многообразие от типове пилинг за лице.

- Млечният пилинг е един от най-щадящите типове тази процедура. Млечната киселина освен ексфолира, само че и подхранва и стяга кожата, което води до лек лифтинг резултат. Процедурата е съвсем безболезнена, подобаваща за сензитивна кожа и не изисква интервал на възобновяване, който да отнеме повече от 2 дни.

- Гликоловият пилинг е различен тип пилинг, който на практика няма противопоказания. Плодовите киселини нежно ексфолират кожата, възвръщат нейния здрав цвят и постоянен звук. След такава процедура можете умерено да излезете на открито: този пилинг на практика не оставя следи по кожата. 

- Салициловият пилинг се смята за един от най-универсалните, защото оказва помощ да се отървете от цяла гама от кожни проблеми, от акне до белези и бръчки. Салициловата киселина отстранява мъртвия пласт на кожата и макар че процедурата може да аргументи леко чувство за парене, след нея кожата се възстановява бързо.

- Ретиноичният пилинг, съгласно някои козметици е най-ефективният. Тази процедура изисква особено образование, което се организира вкъщи. Ретиноичните пилинги (понякога наричани бразилски пилинг ) са извънредно редки през летните месеци, тъй като тъмната кожа може да бъде сензитивна към медикаменти с ретинол. Ретиеничните пилинги се правят в курс, чиято дълготрайност се дефинира непосредствено от козметолога.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР