За много хора яденето на десерт (или шоколад) след хранене

...
За много хора яденето на десерт (или шоколад) след хранене
Коментари Харесай

Защо ви се хапва нещо сладко СЛЕД ядене

За доста хора яденето на десерт (или шоколад) след хранене е табиет. Вместо физиологично предпочитание за захар, желанието се появява просто тъй като сте привикнали да завършвате храненето си със сладко. Това е нещо, което желаете, а не нещо, от което тялото ви в действителност се нуждае.

Небалансираните хранения, които водят до неравномерно равнище на кръвната захар, също могат да бъдат отговорни. Например, храна, състояща се най-вече от рафинирани храни, съдържащи нишесте, които се усвояват бързо (например бял самун, бял ориз, рафинирани зърнени храни), ще докара до повишение на кръвната захар след хранене. Скоро след ястие, това нанагорнище на глюкозата е последвано от спад, което ви кара да жадувате за захар.
Тези пастички се подготвят за 15 минути, а усетът им е непостижим
Ако ви се похапва нещо сладичко и домашно приготвено, то тези пастички са идеални за вас. Не се постанова да притежавате забележителни сладкарск...
Прочети повече
Този плод има усет на шоколадов мус!

Жаждата за захар, която се появява след хранене, може да се дължи на серотонина, мозъчен химикал за положително въодушевление, който се свързва с нараснало благополучие. Яденето на сладостен десерт води до повишение на равнищата на серотонин в мозъка, което може да ви накара да се чувствате по-спокойни и по-щастливи.

В някои случаи строгата диета, която заобикаля всички сладки, е виновникът за желанието за сладко. Отказването на сладкиши, които харесвате, може да провокира и да ускори апетита.

Ако смятате, че една от тези аргументи стои зад желанието ви за сладко, следните тактики могат да ви оказват помощ да ги контролирате.

Премахни навика

Разберете, че жаждата минава. Отстранете се от обстановката за 30 минути, с цел да видите дали желанието ви отшумява. Отидете на разходка или направете къса подготовка. Упражнението усъвършенства настроението, евентуално посредством повишение на равнищата на серотонин.
Супер апетитен и потребен десерт
Продукти: кисело мляко - 1 ч.ч. сода бикарбонат - 1 ч.л. захар - 1 ч.ч. брашно - 2 ч.ч. олио - 7 с.л. Чудесен и сладостен десерт за...
Прочети повече
Ананасът НЕ е това, което допускате

Миенето на зъбите незабавно след хранене може също да понижи желанието за сладко след хранене.

Задоволете сладкото си естествено. Добавете естествена наслада към ястията с гарнитури като картофено пюре (добавете капка портокалов сок и щипка канела), салата от спанак с нарязани ягоди или портокалови сегменти или пълнозърнест пилаф със сушени боровинки или нарязани сушени кайсии.

Завършете храненето си с засищащ сладостен десерт. Опитайте печена ябълка със сушени череши и кленов сироп, домакински оризов пудинг или задушени плодове.

Яжте уравновесени хранения. Добавете постепенно смилаеми въглехидратни храни или храни с невисок гликемичен показател (GI) към храната, с цел да поддържате равнището на кръвната си захар устойчиво след хранене. Храните с невисок ГИ включват пълнозърнест самун, кафяв ориз, див ориз, киноа, сладки картофи, млади картофи, бобови растения и множеството типове плодове.

За да потиснете апетита по-дълго след хранене, включете източник на протеин на закуска, обяд и вечеря, като яйчен белтък, гръцко кисело мляко, птиче месо, риба, постно месо, тофу и бобови растения.
Вкусно и елементарно кремче, готово за по-малко от 10 минути
Ако ви се похапва нещо вкусно и сладичко, само че сте не запомнили да си купите обичаното лакомство, то нашето предложение е да не спирате да че...
Прочети повече
Подсладете закуската си. Изследванията демонстрират, че прибавянето на дребна порция нещо сладко към закуската – квадратче шоколад, бонбон или даже бисквитка – предотвратява желанието за сладко по-късно денем. Теорията: Когато се разсъните заран, равнищата на серотонин са най-високи, а апетитът е най-нисък. Това значи, че яденето на сладко със закуска, когато равнищата на серотонин към този момент са високи, няма да даде на мозъка ви същия подтик на серотонин. Без асоциацията за положително въодушевление, гладът по-късно денем ще намалее.

Не забранявайте лакомствата. Включете десерт в диетата си един път седмично, с цел да предотвратите възприятието на лишаване. Ако желанието ви за сладко е непрекъснато, поддавайте се от време на време, с цел да предотвратите по-интензивното предпочитание.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР