За много хора в днешно време е трудно да балансират

...
За много хора в днешно време е трудно да балансират
Коментари Харесай

Ето 7 знака, че имате нужда да прекарвате повече време с партньора си

За доста хора в днешно време е мъчно да балансират кариера, семейство, другари, занимания, романтика, секс, грижа за себе си, отмора, домашни отговорности и т. н.
Носим прекалено много дини под мишниците си и от време на време забравяме да се отървем от някоя от тях. Да, животът е забързан, само че не би трябвало да живеем под непрекъснат напън да имаме страхотна кариера, да вършим доста пари, да бъдем страхотни родители и/или сътрудници, да имаме доста другари, да имаме занимания, домът ни да е чист и да изглеждаме безупречно, тъй като това е невероятно.
Всеки човек би трябвало да намира време да подрежда целите в живота си и изключително във взаимоотношенията си. Твърде постоянно разрешаваме на други отговорности и напън да вземат превес, а когато това се случи, ние забравяме за това, което в действителност има значение за нас.
Прекарването на качествено време с колегата ни е значимо, тъй като ни оказва помощ да се усещаме свързани с него, да се усещаме по-подкрепени, а също по този начин по-привлекателни и мечтани.
А ето и 7 признака, че вие и вашият сътрудник не прекарвате задоволително време дружно и това вреди на връзките ви:

1. Никога не излизате на среща единствено двамата
С деца или без деца, връзката ви се нуждае от повече качествено другарство с половинката. Ако сте родители, несъмнено децата ви са приоритет и постоянно излизате с тях, само че връзката ви с вашия сътрудник ще бъде по-пълноценна, в случай че понякога оставате уединено. Ако ви е мъчно да си намерите детегледачка, започнете да планирате време за другарство, когато детето ви спи или е на детска градина. Изключете тв приемника и си говорете. Не е нужно да ходите някъде, можете да си организирате „ среща “ вкъщи.

2. Понякога имате чувството, че сексът е скучна работа
Нека си го кажем. Сексуалните искри могат да загаснат с времето, а желанието за фамилиарност да намалее с напредването на възрастта. Напълно обикновено е да има мъртвило в пристрастеността и физическата непосредственост сред вас и колегата ви, само че в никакъв случай не би трябвало да чувствате секса като скучна работа. Сексът би трябвало да носи наслаждение, а около правенето му не би трябвало да има безпокойствие или напрежение. Трябва да му отделите повече време, тъй че двамата с половинката си да се почувствате по-свързани.

3. Говорите единствено за практичните аспекти в живота си
Ако откриете, че с половинката ви си говорите единствено за практични неща, тогава връзката ви несъмнено може да е в неволя. Ако откриете, че постоянно сте на автопилот и просто си говорите за сметки, за децата, за отговорности, вместо да водите по-емоционално свързващи диалози, това е знак, че и двамата даже не осъзнавате какъв брой сте откъснати от личните си потребности и стремежи.

4. Не сте оставали сами повече от година
Трябва да отделяте време да бъдете сами единствено с колегата си на всеки няколко месеца. Това ще насърчи вашето другарство, спонтанност и фамилиарност. „ Бягството “ не би трябвало да бъде обилна почивка, а просто да бъде извънредно време надалеч от нормалността в живота ви. Направете нещо дружно с половинката, с цел да нарушите рутината.

5. Никога не се храните (закусвате или вечеряте) дружно
Може би вашите графици не разрешават това. Може би имате деца. Независимо от това, в случай че откриете, че в никакъв случай (или рядко) се храните дружно с колегата си, би трябвало да измененията това. Прекарването на време дружно на масата, най-малко заран или вечер, може да бъде доста свързващо в прочувствен проект.

6. Имате твърда рутина
Рутината кардинално може да бъде потребна, само че в случай че се окажете в толкоз твърда рутина, че не отделяте време, с цел да бъдете спонтанни или гъвкави, тогава и двамата с колегата ви може да жадувате да бъдете по-присъстващи и/или ангажирани един с различен. Опитайте се да включите общи действия в листата ви от задания. Може да се разхождате вечер дружно до магазина за хранителни артикули, да разхождате дружно домашния любим или нещо друго, което ще ви разреши да увеличите качественото си време един с различен.

7. Често се карате... защо ли не
Ако вие и вашият сътрудник си лазите по нервите по-често от естественото, това може да е знак, че имате потребност от повече време дружно, само че не в прекомерно удобен или роботизиран вид. Ако все спорите за дреболии, това може да е знак, че и двамата сте изнервени и копнеете за отмора. Може би си липсвате един на различен, само че вместо да си го признаете, ви е по-лесно да се дразните. Качествено време с половинката не значи да седите дружно на дивана и да гледате телевизия. Идеята е да водите диалози за живота, за деня си, за проектите си, да споделяте страстите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР