За много хора социалната мрежа Facebook се е превърнала в

...
За много хора социалната мрежа Facebook се е превърнала в
Коментари Харесай

Причини да деактивирате профила си във Facebook

За доста хора обществената мрежа Фейсбук се е трансформирала в неделима и значима част от всекидневието им. Obekti.bg и Mashable обаче събраха няколко аргументи, поради които си заслужава да деактивирате своя акаунт и да употребявате времето си за нещо друго. 

1. Несъзнателно пристрастяване

Фейсбук се трансформира в табиет. Напълно допустимо е да се пристрастиш към мрежата, сочат някои проучвания. За разлика от пушенето и други по-опасни привички, пристрастяването към Фейсбук се вижда доста по-трудно. С други думи – може и изобщо да не подозирате, че не може да живеете без обществената мрежа. Средно дамите прекарват по 81 минути дневно във Фейсбук, до момента в който мъжете – 64 минути.

Общо взето Фейсбук е като кредитна карта, с която харчиш повече в миг, в който не можеш да си го позволиш. По-добре е да станеш наясно с това още в този момент, в сравнение с да осъзнаеш какъв брой доста (в случая време) си похабил в нея.

2. Ниско самочувствие

Качихте един-два кг през празниците? Нормално. Фейсбук обаче ще ви накара да се чувствате още по-зле от този факт.

Според едно проучване потребителите на обществената мрежа (най-вече жените) стават извънредно претенциозни към своя външен тип, когато гледат фотосите на свои другари. Повече от половината от общо 600 души, взели участие в изследването, декларират, че онлайн албумите на останалите консуматори ги потискат. Те стартират да желаят да имат същото тяло, даже вземат решение да отслабнат. В последна сметка всичко това оставя у хората едно отрицателно възприятие. Според проучването младите консуматори са най-податливи и могат да развият даже хранителни разстройства в резултат на натиска, който обществените мрежи им демонстрират. А той е доста по-голям даже и от стилните списания.

Други изследвания пък демонстрират, че младите Фейсбук консуматори даже биха могли да станат по-нарцистични, да развият нападателно държание и даже ида имат проблеми със съня.

3. Преди изпит

Ако сте студенти, то сигурно знаете какъв брой мъчно е да се накани човек да учи за идващия изпит. Защо би трябвало да прибавяме и Фейсбук към това уравнение?

Деактивирането на акаунта по време на сесия ще улесни живота ви и без подозрение ще докара до по-добри резултати.

4. Лично пространство

Запазването на персонално пространство в мрежата е сериозен проблем за всеки интернет консуматор. Самият факт, че Фейсбук непрекъснато трансформира изискванията за отбрана на персоналните данни, е задоволителен, с цел да ви накара да се махнете от обществената мрежа.

Новите варианти във Фейсбук, които ще могат да изкарат нескрито всички ваши „ лайкове “ непосредствено през търсачката на уеб страницата, надали ще зарадват множеството консуматори. Да не приказваме, че рекламните организации имат достъп до забележителна част от живота ви.

Да, може да изтриете фотосите и статусите си. В интернет обаче нищо не може да „ почине “ в действителност. Ако не вярвате, питайте Кейти Кърик, чийто купонджийски фотоси бяха свалени употребявани против нея, или момичето, чийто Фейсбук сатус против Барак Обама провокира федерално следствие.

Без Фейсбук вашите фотоси, мисли, работа и хрумвания остават ваша благосъстоятелност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР