За много хора работата може да бъде като втори дом.

...
За много хора работата може да бъде като втори дом.
Коментари Харесай

Осемте признака на токсичното работно място

За доста хора работата може да бъде като втори дом. Прекарвате по-голямата част от деня, посвещавайки се на работата си. Вашите сътрудници и екип може да са хората, с които поддържате връзка най-вече в живота си, след фамилията или съпруга/та. И въпреки всичко е невероятно да бъдеш ефикасен и да се чувстваш добре в токсична работна среда. Дори да работите от у дома, отрицателната работна среда може да надвиши лимита на физическите ви сили. Нематериалните качества, които вършат работата здравословно или нездравословно място, могат да повлияят на всичко - от персоналния ви живот и здравето до самочувствието ви, пише . 

Повишеният стрес от работата в нефункционален офис може да докара непосредствено до бърнаут или прегаряне на работа, изключително за по-чувствителните хора. Те елементарно могат да бъдат засегнати от рецензия или грубото държание от токсични хора и надлежно се преуморяват, което в допълнение натоварва към този момент претрупаната им нервна система. 

Как можете да разпознаете дали сте в капан на враждебно работно място? Ето осем показателни знака, че може да работите в токсична офис среда.

1. Казват ви да се чувствате „ късметлия, че имате работа “ -  Тази тактичност на плашене от страна на шефа е средство за опасност да останете в маргинализирана позиция и е симптоматично за организация, която процъфтява с държанието и контрола над издевателството.

2. Лоша връзка -  Чувствате ли се, че сте останали отвън кръга във връзка с значима информация? Всеобхватната липса на връзка характеризира множеството токсични работни места. Може да получите малко или никаква противоположна връзка за вашето показване, а когато го създадат, това да стане отрицателно и жестоко. Може да вършите работата на двама, трима или четирима души, само че не е извънредно шефът или сътрудниците ви да регистрират вашите достижения.

3. Всеки има неприятно отношение - Ако влезете в работата и всички към вас са нещастни, тогава можете да попаднете във враждебна среда. В този вид офис няма възторг, никой не влиза с усмивки на лицата и никой в никакъв случай не споделя „ Обичам да работя тук “. Високият % на текучество измежду чиновниците е добър знак, че хората бягат доста бързо, най-вероятно заради тяхното злощастие или неприятен морал в офиса.

4. Винаги има офис драма -  Ако клюките преобладават във вашия офис, може да се почувствате по този начин, като че ли още веднъж сте в гимназията, притестявайки се че сътрудниците приказват за вас. Най-вероятно е да се намерят токсични сътрудници, които се навъртат в близост и си шушукат в ушите. Те вършат това, което би трябвало да бъде приятелско съревнование на работното място, да наподобява враждебно. 

5. Объркването цари -  Токсичните работни места са цялостни с комплициране, случайни периоди, липса на фокус и общо неразположение, че „ по този начин постоянно се прави “. Ако непрекъснато се прибавят нови политики или разпореждания или в случай че управлението в никакъв случай не е в близост, с цел да помогне при решаването на проблемите, това са признаци на по-голям проблем, произлизащ от неприятното управление и ниския морал.

6. Имате деспотичен началник -  Този вид началник постоянно се пробва да управлява всяко ваше придвижване и вие се чувствате по този начин, като че ли той или тя просто чака да се нахвърли върху вас. Токсичните шефове нормално не желаят да слушат другите и се усещат по този начин, като че ли техният метод на работа постоянно е верният. Те обичат да упражняват своята мощ и да демонстрират на другите, че те са виновни. Той или тя евентуално не желае да подаде ръка за помощ в дилемите или да ви даде утвърждение за добре свършена работа. Ако се чувствате по този начин, като че ли шефът ви чака да дойдете на работа, даже в случай че сте били на смъртно легло, може би имате деспотичен необут.

7. Липса на напредък -  Ако сте се обърнали няколко пъти към управлението или човешките запаси по отношение на липса на самопризнание и благоприятни условия за напредък (като покачвания, покачвания и предизвикателни задачи) и не сте забелязали промени, може би е време да напуснете.

8. Доверете се на интуицията си - Когато вашата вътрешен глас споделя, че нещо не е наред, доверете й се. Физическите признаци, които развивате като безсънни нощи или сърдечен темп, могат да бъдат вашата сензитивна нервна система, която ви предизвестява за заплаха.

Източник:

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР