За много хора храненето е наслада, ритуал, култура - все

...
За много хора храненето е наслада, ритуал, култура - все
Коментари Харесай

Шампионката по скоростно ядене, която поддържа топ форма

За доста хора храненето е приятност, обред, просвета - все неща, които изискват да отделим време на процеса, да оценим усетите, които се разтапят в устата ни, да полюбопитстваме за произхода на това, което консумираме и по какъв начин се подготвя то. За 33-годишната Лиа Шъткивър обаче храненето е... конкуренция.
 Тами Манис - дамата с най-дългата мълет прическа съгласно Рекордите на Гинес
Коя е дамата с най-дългата провокативна прическа

Коса, почтена за връх на Гинес

Точно по този начин, британката професионално се занимава с това да изяжда разнообразни храни за рекордно бързо време и е в действителност добра. Толкова, че към този момент има реализирани над 20 върха, които са разказани в Книгата на върховете на Гинес.

Страстта ѝ към това, което прави, я кара и да провежда онлайн събитие, в което да вземат присъединяване допустимо най-вече хора, които по едно и също време да вечерят обичайна за англичаните риба с пържени картофи (fish and chips). И съумява да събере 331 индивида.

Всъщност желанието на Лиа Шъткивър да се занимава професионално със скоростно ястие се появява, когато се натъква на LA Beast в Книгата на върховете на Гинес. Тогава той към този момент е първенец в тази категория и британката взема решение, че желае да се състезава точно в нея, макар че това би означавало конкуренцията ѝ да са най-вече мъже.

А достиженията на Лиа фактически са впечатляващи. И с цел да подкрепим това изказване с обстоятелства, даваме няколко образеца, които попадат в уеб страницата на Рекордите на Гинес.
Най-бързото ѝ време за изяждане на три мариновани яйца - 7.80 секунди Най-бързо то ѝ време за изяждане на мъфин (без ръце) - 21.95 секунди Най-бързо то ѝ време за изяждане на три пая - 52.21 секунди Най-бързо то ѝ време за изяждане на една краставица - 27.16 секунди Най-бързо то ѝ време за изяждане на хот дог (без ръце) - 18.15 секунди Най-бързо то ѝ време за изяждане на банан (без ръце) - 20.33 секунди

При върховете, които е поставяла за една минута пък, Лиа Шъткивър може да се похвали, че гълтам 301 грама пролетни рулца, 10 наденички, 23 кисели краставички и 10 домата.

Самата тя обаче дефинира два свои върха като обичани. Единият е този, за който изяжда цялостен Chocolate Orange (150-грамов шоколад с формата на портокал) единствено за 57.14 секунди. И в същото време тя съумява даже и да разопакова лакомството. " Чувството, което изпитах след счупването на този връх, ме накара да се усещам по метод, който не мога да обясня, само че промени траекторията на живота ми ", споделя Лиа.

Другото ѝ обичано достижение е и най-предизвикателното, което е правила до момента. Тя съумява да изяде 10 понички с заряд от сладко за три минути, само че с уловката да не облизва устните си, нито даже един път. " Не осъзнавах какъв брой инстинктивно е да оближеш устните си ", признава шампионката.

А върхът, при който открива нещо ново за себе си, е този за най-бързо изяждане на мариновани яйца, който прави на снимачната площадка на английското телевизионно шоу Battle of the Super Eaters. Именно тогава тя схваща, че може да гълтам яйцата цели, без въобще да ги сдъвква.

 Ерин Ханикут - дамата с най-дългата брада в света съгласно Рекордите на Гинес
Коя е дамата с най-дългата брада

Ерин Ханикут губи крайник и зрение, само че не и мощния си дух

След цялата тази любопитна информация за Лиа Шъткивър и умеенето ѝ да яде толкоз скоростно, евентуално мнозина биха се зачудили за какво го прави. И тя има отговор на този въпрос: " Чупенето на върхове на Гинес за мен значи, че има същинска стойност в това да бъдеш неповторим и това е нещо красиво. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР