За много хора Facebook е основният източник на новини. Те

...
За много хора Facebook е основният източник на новини. Те
Коментари Харесай

Facebook намалява новините и фирменото съдържание

За доста хора Фейсбук е главният източник на вести. Те разчитат да се осведомят най-много по изявленията, които виждат в новинарския поток в профилите си. Това обаче е на път да се промени, тъй като компанията приготвя нова внезапна смяна в подбора на изявления, които потребителите виждат, оповестява в. New York Times.

Зукърбърг посвещава годината на проблемите във Фейсбук

Готви ли се Марк Зукърбърг за президент на Съединени американски щати

През годините Фейсбук си сътвори "традиция " да прави внезапни промени в подбора на изявления в News Feed секцията. Сега тя се връща към корените си и ще слага акцент над изявленията и мненията на приятелите на потребителя.

Това ще е за сметка на изявленията от вести и компании. Фейсбук постоянно е твърдяла, че приоритет имат изявленията от потребителите. С просто око обаче е очевидно, че постоянно постовете на брандирани страници и групи се виждат с доста огромна периодичност.

Фейсбук стяга качването на персонални фотоси без разрешение

Социалната мрежа желае да промени това. Целта е да се усили количеството на наличие, в което има "смислено взаимоотношение " сред потребителите, разяснява създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг. Промяната стартира да се ползва незабавно, като ще бъде прилагана за потребителите поетапно през идващите няколко седмици.

Това значи, че потребителите ще виждат по-малко "вайръл " видеа, по-малко публикации от медии и по-малко изявления от фирмени страници. Вместо това потребителите ще виждат повече изявления на своите близки и другари, както и по-често ще се демонстрират техните изявления, които са привлекли максимален интерес от останалите.

Технологичните трендове през 2018 година

Фейсбук ще се бори с 60 млн. подправени профила

Зукърбърг споделя, че Фейсбук е проучила деликатно какви изявления се харесват от потребителите и кои им носят стрес или им вредят по някакъв метод. Според него би трябвало да се понижи "пасивното наличие ", което той разказва като видео клипове и публикации, които не изискват доста деяние от потребителите.

"Искаме да се уверим, че продуктите ни не са просто занимателни, само че и потребни за хората. Затова би трябвало да рефокусираме системата ", разяснява Зукърбърг.

Публикуването във Фейсбук носи благополучие, споделя... Фейсбук

Социалните мрежи унищожават обществото

Въпреки това още веднъж има рецензии, че по този метод Фейсбук рискува да "затвори потребителите в балони ". Когато виждат единствено това, което им харесва, потребителите може да се окажат повлияни единствено от изявления, които поддържат тяхната идеология и разбирания даже и обстоятелствата да не са правилни.

Фейсбук разяснява, че разказва задачата на измененията си по този начин: Хората да се усещат по-добре, откакто са посетили обществената мрежа. Това значи повече взаимоотношения с околните. Как тъкмо Фейсбук ще балансира тези взаимоотношения с ограничението на подправените вести, към момента не е ясно.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР